Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ντεμπούτο για το νέο φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος (photos)

Άκρως εντυπωσιακό!

30 Ιουνίου 2020 13:36
Ντεμπούτο για το νέο φουσκωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δοκιμαστικό πλου για το ένα από τα 10 “υπερόπλα” του Λιμενικού Σώματος, το υπερσύγχρονο φουσκωτό σκάφος RAFNAR 1100 Cabin Bulletproof.

Πλήρως εξοπλισμένο με αλεξίσφαιρη προστασία, ηλεκτρονικά συστήματα τεχνολογίας και δίδυμο Merc450R. Στα 5BF με 50 κόμβους, 8 pax crew και 900 lt. καύσιμα με αξιοσημείωτη άνεση και ασφάλεια!

Τα 10 ταχύπλοα σκάφη Rafnar 1100 Cabin Bulletproof υπενθυμίζουμε είναι δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ένωσις», προς το Λιμενικό Σώμα για την ουσιαστική ενίσχυση των περιπολιών του, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε και το: Αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού άραξε μπροστά σε ξαπλώστρες και ομπρέλες στην Πιερία

Τα νέα σκάφη του λιμενικού

Τα νέα σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και έχουν ναυπηγηθεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταχύπλοα ειδικών αποστολών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ταχύπλοα, συνολικής ισχύος 900 ίππων, θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων.

Η σχεδίαση του σκάφους το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο. Τα πλωτά μέσα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

Καρέ - καρέ η εξάρθρωση του κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών (Video)!

Το Λιμενικό Σώμα εξάρθρωσε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες που τους προμήθευε με πλαστά έγγραφα.

Κύκλωμα ναρκωτικών εξαρθρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας!

Το κύκλωμα είχε την έδρα του την περιοχή της Κυψέλης. Τη στιγμή της σύλληψης κατέγραψαν σε βίντεο το οποίο αργότερα δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο διακρίνονται πάνοπλοι άνδρες του Λιμενικού Σώματος να ανεβαίνουν τις σκάλες πολυκατοικίας και να μπαίνουν σε διαμέρισμα που, όπως αποδείχθηκε, τα μέλη του κυκλώματος κρατούσαν φυλακισμένους μετανάστες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες συνελήφθησαν 29 άτομα ασιατικής καταγωγής για παράβαση του, που αφορά την είσοδο διαμονή και ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, ενώ δύο από αυτούς ηλικίας 36 και 32 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία.

Εντός ειδικά διαμορφωμένης οικίας (safe-house) με κάγκελα τοποθετημένα εντός και εκτός παράθυρων στην περιοχή της Κυψέλης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν είκοσι επτά αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν προσωρινά μέχρι να μεταφερθούν σε χώρες της Ευρώπης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share