Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

"Έρχονται θερμές αέριες μάζες": Ο υδράργυρος στους 38 βαθμούς κελσίου -Πρόγνωση από τον Θοδωρή Κολυδά

Δείτε την

29 Ιουνίου 2020 23:00
Από Δανάη Πάλμου

"Κόκκινο" θα χτυπήσει ο υδράργυρος τις επόμενες μέρες με θερμοκρασίες που θα φτάνουν μέχρι και τους 38 βαθμούς, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά.

Αισθητή θα είναι η άνοδος το επόμενο τριήμερο και σε περιοχές, όπως η Θεσσαλία, και η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 37-38 βαθμούς, όπως προέβλεψε και ο Καλλιανός. Στους 30-34 βαθμούς θα είναι η θερμοκρασία στις νησιωτικές και τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού και σε ποιες περιοχές θα είναι εντονότερος ο καύσωνας, και που αναμένονται να έρθουν θερμές αέριες μάζες:

Προειδοποίηση από τον Τάσο Αρνιακό: «Για ένα διήμερο θα υπάρξει μια έξαρση...» (Video)

Δεν τίθεται θέμα καύσωνα, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, απλά προειδοποίησε πως για ένα διήμερο θα υπάρξει μια έξαρση της θερμοκρασίας και μετά το θερμόμετρο να πέφτει στις φυσιολογικές συνθήκες. Επίσης, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αναμένουμε σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία ωστόσο θα συνοδευτεί από ισχυρά μελτέμια!

Όπως τόνισε καύσωνας με την ακριβή μετεωρολογική ορολογία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον έμπειρο μετεωρολόγο:

«Ασφυξία» στους δρόμους της Αθήνας: Σε εξέλιξη τα έργα για τον Μεγάλο Περίπατο - Εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης

«Ασφυξία» παρατηρείται το πρωί της Δευτέρας στους δρόμους της Αθήνας. Τις τελευταίες μέρες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα έργα γύρω από το Σύνταγμα για τον Μεγάλο Περίπατο, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν καθημερινά μποτιλιάρισμα στους δρόμους, ωστόσο σήμερα παρατηρούνται γενικότερα προβλήματα στην κυκλοφορία και όχι μόνο στους δρόμους γύρω από το κέντρο.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στη Μεσογείων, στην Αλεξάνδρας, στη Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και στην Ποσειδώνος στο δέλτα Φαλήρου όπου και γίνονται έργα, αλλά και στη λεωφόρο Κηφισού από το ύψος της Ακαδημίας Πλάτωνος μέχρι το ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας και στα δύο ρεύματα.

Κίνηση στους δρόμους της Αθήνας λόγω των έργων του Μεγάλου Περιπάτου στο Σύνταγμα

Εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης για όλους λόγω του Μεγάλου Περιπάτου

Για την αποφυγή των καθυστερήσεων που ενδέχεται να προκληθούν τις πρώτες ημέρες των αλλαγών, οι συγκοινωνιολόγοι προτείνουν εναλλακτικές διαδρομές που θα διευκολύνουν την μετακίνηση των οδηγών:

  • Από βορειοδυτικές περιοχές και Ομόνοια, Πατήσια, Κυψέλη
  • Μέσω Ακαδημίας
  • Μέσω Πειραιώς - Χαμοστέρνας - Καλλιρόης
  • Μέσω Λ. Αλεξάνδρας

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στοχεύουν στη μείωση της διερχόμενης κυκλοφορίας από το κέντρο της Αθήνας (οχήματα που τόσο η προέλευση όσο και ο προορισμός τους δεν έχουν σχέση με το κέντρο) και για το λόγο αυτό προτείνεται η κίνηση σε περιφερειακούς του κέντρου άξονες.

Επίσης προτείνονται εναλλακτικά μέσα και συνδυασμοί μετακινήσεων:

  • Για την είσοδο στο κέντρο από τα προάστια προτείνεται και η μετεπιβίβαση, τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους κανόνες υγιεινής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις παρυφές των κεντρικών περιοχών, όπως στο Μετρό (π.χ. στον μεγάλο υπόγειο χώρο στάθμευσης στο μετρό Συγγρού-Φιξ) και στα λεωφορεία και τρόλεϊ.
  • Για τις κοντινές μετακινήσεις στο κέντρο προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, το περπάτημα και το ποδήλατο.
  • Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής στο κέντρο είναι 8:30-10:00 το πρωί και 2:00-4:00 το απόγευμα.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share