Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

Μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ - Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του

Έγινε το θαύμα

29 Ιουνίου 2020 21:30
Μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ - Ραγδαίες εξελίξεις με την υγεία του
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υγεία του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ, ο οποίος είχε υποβληθεί σε γονιδιακή θεραπεία στην Βοστώνη.

Για “θαύμα” μιλάει ο πατέρας του παιδιού, λίγους μήνες μετά την επιστροφή του από τη Βοστώνη, όπου υποβλήθηκε σε γονιδιακή θεραπεία. Ο μικρός κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, παίζει και συμπεριφέρεται όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του.

Συνεχίζει να ακολουθεί ειδική αγωγή και καλυτερεύει μέρα με την μέρα. Είναι έτοιμος να κάνει το πρώτο του μπάνιο στη θάλασσα!

Εξελίξεις με την υγεία του Παναγιώτη-Ραφαήλ! Το μήνυμα των γονιών του από τη Βοστώνη (photo)

Αισιοδοξία για το μέλλον παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, που βρίσκεται στη Βοστώνη για θεραπεία!

Οι γονείς του μικρού, που συγκίνησε με την περιπέτεια του όλο το πανελλήνιο, έκαναν μια ανάρτηση θέλοντας να ευχαριστήσουν τον κόσμο για τη στήριξή του.

Πριν λίγες μέρες ο μικρός βρέθηκε ξανά στο νοσοκομείο μετά από ίωση που «χτύπησε» το ανοσοποιητικό του σύστημα. Όπως αναφέρουν οι γονείς του ο Παναγιώτης-Ραφαήλ βγήκε από το νοσοκομείο και όλοι μαζί ετοιμάζονται για το ταξίδι της επιστροφή

Ο μικρός μας μαχητής βγήκε από το νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Θέλουμε να σας...

Posted by Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ on Wednesday, 26 February 2020

«Πιάνει παιχνίδια, παίζει, σηκώνει βιβλία»! Συγκλονίζει ξανά ο πατέρας του μικρού Παναγιώτη-Ραφαήλ!

Κάθε μέρα που περνά, ο μικρός ήρωας Παναγιώτης-Ραφαήλ κερδίζει τη μάχη για τη ζωή, με τον πατέρα του να τονίζει πως ο μικρός ξανθομάλλης μπόμπιρας αντιδρά θετικά στη θεραπεία που κάνει για την ίαση της νωτιαίας μυικής ατροφίας τύπου Ι.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Γλωσσιώτης οι ενδείξεις είναι παραπάνω από ενθαρρυντικές αν και κατά τους θεράποντες ιατρούς είναι νωρίς να μιλάμε για την πλήρη έκβαση της κατάστασης της υγείας του.

Παναγιώτης Ραφαήλ

Ο μικρούλης Παναγιώης – Ραφαήλ μπορεί και στέκεται στα ποδαράκια του χωρίς υποστήριξη, κάθεται να παίξει ή να φάει χωρίς να καμπουριάζει ενώ πριν τη θεραπεία δεν άντεχε πάνω από 10 -15 λεπτά.

Το παιδί σταδιακά αυτονομείται, αλλάζει η ψυχοσύνθεσή του, γίνεται χαρούμενο και παίζει όπως όλα τα παιδάκια της ηλικίας του.
Συνεχίζοντας την περιγραφή των αλλαγών στη ζωή του παιδιού του, ο πατέρας του Παναγιώτη-Ραφαήλ προσθέτει: «Πιάνει παιχνιδάκια, παίζει, σηκώνει βιβλία με τα χέρια του, είναι πολύ χαρούμενος. Αυτό είναι συναρπαστικό.

Ευτυχώς το παιδί δεν είχε παρενέργειες. Κάναμε εξετάσεις αίματος κάθε εβδομάδα, μετά πολύ γρήγορα ξεκίνησε ανά δύο εβδομάδες, καθώς έβγαιναν καλές. Επίσης κάποιες άλλες εξετάσεις τις κάνουμε πλέον ανά μήνα. Μόλις σταματήσει την κορτιζόνη, της οποίας η δόση έχει, επίσης, μειωθεί πολύ επιστρέφουμε πίσω» λέει ο κ. Γλωσσιώτης.

Αν όλα πάνε καλά η οικογένεια θα μπορέσει να επιστρέψει στην Ελλάδα σε ένα με δύο μήνες καθώς τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η χορήγηση κορτιζόνης.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ο αγώνας όλης της οικογένειας θα συνεχιστεί καθώς θα πρέπει να συνεχίσει ο μικρός Παναγιώτης-Ραφαήλ την ειδική φυσικοθεραπευτική αγωγή που είχε ξεκινήσει προ της αναχώρησης στη Βοστώνη από τριών μηνών.

Το ηθικό δίδαγμα είναι πως όταν είμαστε ενωμένοι πετυχαίνουμε θαύματα ως λαός καθώς το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ που μαζεύτηκε ήταν τεράστιο. Στα πέτρινα χρόνια της κρίσης οι Έλληνες δείξαμε μεγαλοψυχία και συμπόνια δίνοντας την ευκαιρία σε ένα παιδί να μεγαλώσει φυσιολογικά και να απολαύσει ως ενήλικας τους καρπούς της μάχης που έδωσε από την αγκαλιά της μητέρας του. Ας του ευχηθούμε τα καλύτερα!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share