Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμός στο Πόρτο Ράφτη: Το κράτος έβαλε λουκέτο στην πλαζ και σε 4 καταστήματα λόγω υπερβολικού κόσμου!

Έφοδος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας την Κυριακή! Πρόστιμα από 7.000 ευρώ και πάνω

29 Ιουνίου 2020 12:25
Χαμός στο Πόρτο Ράφτη: Το κράτος έβαλε λουκέτο στην πλαζ και σε 4 καταστήματα λόγω υπερβολικού κόσμου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αναστάτωση επικρατεί στο Πόρτο Ράφτη μετά τον έλεγχο που διενήργησαν στελέχη της Εθνικής Επιτροπής Διαφάνειας του υπουργείου Υγείας, το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής προκειμένου να ελέγξουν εάν τηρούνται τα μέτρα που έχουν οριστεί από την πολιτεία για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως επιβεβαίωσε στο notioanatolika.gr ο πρόεδρος της ΚΔΕΜ, Χρήστος Μπισιώτης «τα στελέχη της ΕΑΔ ήρθαν στη δημοτική πλαζ γύρω στις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Έλεγξαν τον αριθμό των λουομένων και βρήκαν ότι αντί των 221 ατόμων που μπορούσαν να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις, ήταν 237 και προχώρησαν στις σχετικές ενέργειες».

Το αποτέλεσμα ήταν να σφραγιστεί ο χώρος, ο οποίος παραμένει σφραγισμένος μέχρι να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της σχετικής ένστασης που έχει ήδη καταθέσει ο Δήμος Μαρκοπούλου διά της αρμόδιας ΚΔΕΜ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει επιβληθεί και πρόστιμο ύψους 7.000 ευρώ!

Πέρα όμως από τον έλεγχο της δημοτικής πλαζ, πληροφορίες από καταστηματάρχες του Πόρτο Ράφτη κάνουν λόγο για το σφράγισμα και τεσσάρων καταστημάτων εστίασης τα οποία δεν τηρούσαν τα μέτρα της πολιτείας.

Όπως είναι φυσικό από την ώρα που εξελίχθηκε ο έλεγχος επικρατεί αναστάτωση μεταξύ των επιχειρηματιών της περιοχής οι οποίοι μετά την περίοδο των αυστηρών μέτρων κατά της πανδημίας περίμεναν και περιμένουν εναγωνίως να δουλέψουν τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε τουλάχιστον να καταφέρουν να μειώσουν τη ζημία που έχουν ήδη υποστεί.

Από την άλλη πλευρά βέβαια και με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί με τα συνεχιζόμενα κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα είναι περισσότερο από αναγκαία η τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Σε σχετική δήλωσή της το όλο θέμα επιβεβαιώνει και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Μαρίκα Μαντάλα αναφέροντας τα εξής: «Μόλις ενημερωθήκαμε ότι σφραγίστηκε η πλαζ στο Αυλάκι κατόπιν ελέγχου της ΕΑΔ λόγω υπέρβασης του αριθμού των λουομένων. Θέλουμε επίσημη ενημέρωση και απόδοση ευθυνών. Η ζημιά για το Δήμο μας είναι μεγάλη. Δικαιολογίες και σιγουριές, να τις αφήσετε κατά μέρος». Μάλιστα ένα από τα 4 μαγαζιά φέρεται να είναι το NAKAL που σας παρουσιάσαμε χτες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share