Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020

Άρση Μέτρων: Δείτε τι επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 29/06

Σας αφορά!

27 Ιουνίου 2020 12:50
Άρση Μέτρων: Δείτε τι επαναλειτουργεί από τη Δευτέρα 29/06
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Άρση μέτρων: Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, θα λειτουργήσουν και οι τελευταίες οικονομικές δραστηριότητες που παρέμεναν ανενεργές, ενώ από 1η Ιουλίου θα γίνει και το άνοιγμα των συνόρων.

Ειδικότερα θα επαναλειτουργήσουν οι εξής επιχειρήσεις και υπηρεσίες:

  • ΚΑΔ 55.30/ Χώροι κατασκήνωσης που φιλοξενούν παιδιά.
  • ΚΑΔ 56.10.19.06/Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο θεάτρου ή κινηματογράφου
  • ΚΑΔ 82.30/ Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων.
  • ΚΑΔ 90.04/ Πραγματοποίηση οποιασδήποτε παράστασης με παρουσία κοινού (συναυλίας και καλλιτεχνικής εκδήλωσης).

Πότε ξεκινούν οι συναυλίες

  • ΚΑΔ 94.99.16.01/ Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.
  • ΚΑΔ 59.14/ Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών (δωδεκάμηνης λειτουργίας).
  • ΚΑΔ 92.00.11.01/Υπηρεσίες καζίνου.
  • Υπηρεσίες τελεφερίκ ανά την επικράτεια

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνει ότι, "τόσο οι επιχειρήσεις, όσο και οι πολίτες, πρέπει να δείξουμε την δέουσα προσοχή για την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, που αποτελούν τον μηχανισμό για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας".

Άρση μέτρων: Ανοίγουν την 1η Ιουλίου οι πολυκινηματογράφοι - Τι ισχύει στις κλειστές αίθουσες;

Καλά τα νέα για τους κινηματογραφόφιλους, μιας και ανοίγουν και πάλι, την 1η Ιουλίου, μετά από τρεισήμισι μήνες, οι πολυκινηματογράφοι και οι κλειστές αίθουσες 12μηνης λειτουργίας. Ωστόσο, έχουν επιβληθεί ειδικοί όροι και μέτρα, όπως και παντού άλλωστε, λόγω του κορωνοϊού.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει καταρτίσει τον κατάλογο των οδηγιών που θα πρέπει να τηρούνται, από κοινό και εργαζόμενους ενώ υπάρχουν και ειδικές συστάσεις οι οποίες μπορεί να μην είναι δεσμευτικές.

Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες όλοι οι κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας μπορούν να επαναλειτουργήσουν αλλά με 65% πληρότητα, ποσοστό χαμηλότερο από το αντίστοιχο 75% που προβλέπεται για τα θερινά σινεμά που άνοιξαν την 1η Ιουνίου, για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ αναλυτικά.

Όσον αφορά στις αποσπάσεις θα υπάρχει ένα κενό κάθισμα ανά δύο θέσεις ωστόσο σε περιπτώσεις ομαδικών κρατήσεων θα μπορούν να κάθονται σε διπλανές θέσεις έως και τέσσερα άτομα. Παράλληλα, προτείνεται να μονοδρομηθούν οι κεντρικοί διάδρομοι των αιθουσών.

Διάλειμμα στις προβολές δεν θα γίνεται προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ενώ, για τον ίδιο λόγο, τα κυλικεία και τα μπαρ θα λειτουργούν πριν την έναρξη αλλά και κατά την διάρκεια της προβολής. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως οι θεατές οφείλουν να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Στο μεταξύ προτείνεται η ύπαρξη χρονικού κενού τουλάχιστον μισής ώρες ανάμεσα στην Ά και την Β' προβολή για να γίνεται ομαλά η προσέλευση και η αποχώρηση του κοινού ενώ ειδικά στους θεατές της Β' προβολής συστήνεται η χρήση μάσκας δεδομένου ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να γίνει η απαραίτητη απολύμανση. Βεβαίως, εννοείται πως ο κάθε θεατής ξεχωριστής θα τηρεί τα ατομικά μέτρα υγιεινής και προστασίας.

Εισιτήρια

Σχετικά με τα εισιτήρια ιδανική επιλογή αποτελεί η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ο ανέπαφος έλεγχος με scanner. Τα ταμεία των αιθουσών θα λειτουργούν με κανονικά αλλά έχει προβλεφθεί τοποθέτηση ειδικών χωρισμάτων έτσι ώστε οι θεατές να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με τους εργαζόμενους οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share