Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ο κορωνοϊός "εξαφανίζει" την Βραζιλία: 1.141 νεκροί σε μια ημέρα

Τραγική η κατάσταση!

26 Ιουνίου 2020 11:12
Ο κορωνοϊός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη (25/6) ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 1.141 νέους θανάτους εξαιτίας του COVID-19.

Παράλληλα ανακοίνωσε 39.483 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανήλθε έτσι σε 54.971 νεκρούς, ενώ συνολικά πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πλέον προσβληθεί στην επικράτεια.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, ενώ ο εφιάλτης έχει επιστρέψει και στην Γερμανία.

Συναγερμός με τον κορωνοϊό στην Κίνα: Νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Πέμπτη ενημερώθηκε για 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, 11 περιπτώσεις εγχώριας μετάδοσης και δύο «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία των κινεζικών αρχών όταν αναφέρονται σε ταξιδιώτες που φθάνουν μολυσμένοι από το εξωτερικό στην επικράτεια.

Και τα 11 κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα αναφέρθηκαν από τις υπηρεσίες υγείας του Πεκίνου, σύμφωνα με το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο της Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας για την επιδημιολογική κατάσταση.

Δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19, κατά το υπουργείο. Έξι ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία.

Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 389, οι οκτώ σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 83.462 κρουσμάτων μόλυνσης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share