Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Όταν έβγαλαν αυτό το τρομακτικό ψάρι από την θάλασσα, πάγωσαν. Μόλις όμως κατάλαβαν τι πραγματικά ήταν, έπαθαν σοκ!

Σοκ!

24 Ιουνίου 2020 12:17
Όταν έβγαλαν αυτό το τρομακτικό ψάρι από την θάλασσα, πάγωσαν. Μόλις όμως κατάλαβαν τι πραγματικά ήταν, έπαθαν σοκ!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στα βάθη του ωκεανού, υπάρχουν μερικά εξαιρετικά περίεργα πλάσματα που θα ήταν οι πρωταγωνιστές στους χειρότερους εφιάλτες μας.

Δεν είναι περίεργο που τα αυτά ζώα της θάλασσας μας φαίνονται τόσο παράξενα, καθώς οι συνθήκες στα χιλιάδες πόδια κάτω από τη θάλασσα είναι πολύ διαφορετικές από αυτές που επικρατούν στην γη.

Ωστόσο, πλάσματα όπως αυτά είναι μερικές φορές κρύβονται στα ρηχά νερά. Οι ψαράδες στα ανοικτά των ακτών του Μεξικού βρήκαν πρόσφατα ένα πολύ ωραίο δείγμα που θα μπορούσε να πάρει μέρος στην επόμενη ταινία τρόμου.

Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε και το: Δελφίνια εκτοξεύουν ψάρια στον αέρα σε μια ασυνήθιστη τεχνική κυνηγιού!

Κανείς στο σκάφος δεν μπορούσε να καταλάβει τι ήταν αυτό το ζώο ούτε αν ήταν ψάρι.

Το περίεργο πλάσμα είχε χοντροειδές δέρμα, τρεις σειρές μικροσκοπικών δοντιών και τρεις χνουδωτές σχισμές σε κάθε πλευρά του κεφαλιού του.

Οι σοκαρισμένοι ψαράδες το αποκαλούσαν «εξωγήινο ψάρι».

Οι θαλάσσιοι βιολόγοι, προσδιόρισαν αυτό το παράξενο πλάσμα από το ροζ χρώμα του ως ένα εξαιρετικά σπάνιο είδος φουσκωμένου καρχαρία αλμπίνο, τα Swellsharks.

Τα Swellsharks είναι μια υποομάδα της οικογένειας catshark. Όταν αισθάνονται ότι απειλούνται, γεμίζουν το σώμα τους με νερό ή αέρα για να φαίνονται μεγαλύτερα και πιο επικίνδυνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο καρχαρίας φαινόταν περίεργος.

Αφού τράβηξαν κάποιες φωτογραφίες, οι αλιείς απελευθέρωσαν το περίεργο καρχαρία πίσω στη θάλασσα. Ας ελπίσουμε ότι το πλάσμα δεν ήταν πολύ τρομαγμένο από την αυτή εμπειρία!

Συναγερμός: Μεγάλος καρχαρίας στα νερά της Ζακύνθου

Συναγερμός σήμανε σε ελληνικά νερά και, συγκεκριμένα, αυτά της Ζακύνθου, με ένα μεγάλο καρχαρία να έχει εμφανιστεί και να επιπλέει, σημειώνοντας ακόμη ένα σχετικό περιστατικό στην χώρα, αφού πρόσφατα ένας άλλος καρχαρίας... έκοβε βόλτες στην Κόρινθο.

Το μεγάλο ψάρι δεν έχει διευκρινιστεί πόσο ήταν, αναφορικά με το μέγεθός του, αλλά σίγουρα προκάλεσε αίσθηση, με έναν κάτοικο που βρισκόταν κοντά του να δημοσιεύει το σχετικό βίντεο, την ώρα που έκανε τη βαρκάδα του στον κόλπο του Λαγανά.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share