Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε κρούσμα στις φυλακές Κορυδαλλού

Πρόκειται για έναν 33χρονο

23 Ιουνίου 2020 21:30
Κορωνοϊός: Εντοπίστηκε κρούσμα στις φυλακές Κορυδαλλού

Συναγερμός σήμανε στις φυλακές Κορυδαλλού, όταν επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Τρίτης ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στη δεύτερη πτέρυγα του καταστήματος κράτησης στον Κορυδαλλού και πρόκειται για 33χρονο, ο οποίος διακομίζεται από τα εξωτερικά ιατρεία του Ιπποκρατείου στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Νωρίτερα ανακοινώθηκαν 16 νέα κρούσματα στην χώρα.

Ο ΕΟΔΥ έχει ενημερωθεί για το κρούσμα ώστε να προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους στους χώρους των φυλακών.

Κορωνοϊός: Σε αυτές τις περιοχές εντοπίστηκαν τα 16 κρούσματα

Ανακοινώθηκαν σήμερα 16 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα περισσότερα να βρίσκονται στην Ξάνθη: τα πέντε στη Μύκη, εκ των οποίων τα δύο στον Εχίνο, ενώ τρία καταγράφηκαν στο δήμο Ξάνθης.

Ένα κρούσμα καταγράφηκε στη Ροδόπη, δύο στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, δύο στην Αθήνα και ένα στην Έδεσσα. Καταγράφηκαν επίσης δύο εισαγόμενα κρούσματα τα οποία εντοπίστηκαν στον Προμαχώνα.

Θεσπρωτία: Ακόμα δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσπρωτία από τα 36 δείγματα συνολικά που πήραν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, και προστέθηκαν στα πέντε που ανακοινώθηκαν προηγουμένως στην επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία δύο περιστατικά αφορούν στον σύζυγο και τον γιο ήδη διαγνωσμένου κρούσματος.

Την Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 21 νέα κρούσματα στη χώρα μας, εκ των οποίων τα εννέα ήταν στην Ξάνθη και τα πέντε στη Θεσπρωτία, και τα υπόλοιπα στις περιοχές που θα δείτε εδώ.Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, την Τρίτη θα βρεθεί σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 21 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος

Ανακοινώθηκαν εικοσιένα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3287, εκ των οποίων το 54.9% άνδρες αφορά άνδρες.

725 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1836 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Μάλιστα μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον ιό.

8 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 1 (12.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θανάτους ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share