Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Μαϊμού» γιατρός: Ενώπιον του ανακριτή ο 47χρονος - Είκοσι νέες καταγγελίες για τις απάτες του (Video)

Αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του

22 Ιουνίου 2020 12:00
«Μαϊμού» γιατρός: Ενώπιον του ανακριτή ο 47χρονος - Είκοσι νέες καταγγελίες για τις απάτες του (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο 47χρονος «μαϊμού-γιατρός», ο οποίος εμφανιζόταν με το όνομα «Νίκος Κοντός», ως μεγαλογιατρός νευροχειρουργός, παιδοογκολόγος και έπαιρνε τεράστια χρηματικά ποσά από ανθρώπους, υποσχόμενος θεραπεία από ανίατες ασθένειες για τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Παράλληλα, νέες σοκαριστικές καταγγελίες έρχονται για τον «ψευτογιατρό» στη δημοσιότητα.

Ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει πει απολύτως τίποτα για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, μεταξύ αυτών η ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροήν. Παράλληλα, τα τελευταία 24ώρα έχουν γίνει τουλάχιστον 20 καταγγελίες για τον ψευτογιατρό που με μαντζούνια έλεγε ότι σώζει καρκινοπαθείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, επικοινωνούν με τους αξιωματικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και καταγγέλλουν ότι και αυτοί έπεσαν θύματα του ψευτογιατρού. Οι αρχές εξετάζουν την καταγγελία γυναίκας από τον Βόλο, η οποία υποστηρίζει πως του έδωσε 30.000 ευρώ, ενώ εξετάζεται άλλη μία περίπτωση, από την οποία ο 47χρονος απέσπασε 20.000 ευρώ.

Ο ψευτογιατρός, ο οποίος εμφανιζόταν επίσης ως πιλότος, κτηματομεσίτης, η γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, «ψάρευε» τα θύματά του σε μοναστήρια και εκκλησίες, όπου πήγαιναν, έχοντας εναποθέσει στον Θεό την υγεία των ανθρώπων τους. Εκείνος τους έπειθε πως ήταν μεγαλογιατρός από την Ελβετία, τους έπειθε να σταματήσουν τις θεραπείες των γιατρών τους και τους χορηγούσε ματζούνια και βότανα, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Τα μπουκαλάκια που βρέθηκαν στην πολυτελέστατη βίλα του στο Λαγονήσι περιείχαν έλαια από κάνναβη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας 0 47χρονος ευθύνεται για τον θάνατο δύο παιδιών, 14 και 16 ετών κι ενός ηλικιωμένους. Τα χρήματα που απέσπασε από τα θύματά του δεν έχουν βρεθεί στο σπίτι του, ούτε επιταγές που λάμβανε. Μάλιστα τις επιταγές φέρεται να μην τις έσπαγε και να πλήρωνε απευθείας με αυτές τις υποχρεώσεις του.

Τέλος το όνομά του δεν εμφανιζόταν σε κανέναν δημόσιο φορέα, ενώ είχε να υποβάλει φορολογική δήλωση από το 2012.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share