Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρόμος στον Άγιο Δημήτριο: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε διαμέρισμα

Συναγερμός

19 Ιουνίου 2020 18:12
Τρόμος στον Άγιο Δημήτριο: Βρέθηκαν ανθρώπινα οστά σε διαμέρισμα

Η αστυνομία μπήκε μαζί με συνεργεία καθαρισμού σε ένα ισόγειο διαμέρισμα στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκαν έναν 62χρονο ρακοσυλλέκτη.

Δίπλα του ο 62χρονος είχε ένα κουτί, στο οποίο βρίσκονταν τα ανθρώπινα οστά. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα διέμενε ο 62χρονος με τον αδερφό του, επίσης ρακοσυλλέκτη αλλά και τον πατέρα τους, ο οποίος αγνοείται. Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μήνες οστά μια γυναίκας είχαν βρεθεί στο Άγιο Όρος.

Ο 62χρονος οδηγήθηκε σε ίδρυμα για εγκλεισμό και οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστώσουν σε ποιον ανήκουν τα οστά τα οποία κρατούσε μέσα στο κουτί ο 62χρονος.

Νεκρό βρέφος σε αρδευτικό κανάλι - Tραγωδία στις Σέρρες

Νεκρό σε αρδευτικό κανάλι εντοπίστηκε βρέφος ενός έτους στις Σέρρες. Επίσης, τραγικό θάνατο βρήκε ένα βρέφος μόλις δύο μηνών, που κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας. Δεν είχε δηλωθεί και υπάρχει πρόβλημα με την ταφή του.

Στις 00:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, σήμανε συναγερμός στο Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας, όταν συγγενικό πρόσωπο του μικρού παιδιού δήλωσε την εξαφάνισή του, από το σπίτι στο οποίο έμενε όπως αναφέρει το thestival.gr.

Άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες εντοπισμού του και σήμερα το πρωί στις 09:00 εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε κοντινή απόσταση από την οικία του, σε αρδευτικό κανάλι, στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών. Το άτυχο βρέφος ηλικίας ενός έτους μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την επιμέλεια του βρέφους είχε συγγενικό του πρόσωπο μιας και οι Ρομά γονείς του είναι φυλακισμένοι. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών.

10 μηνών βρέφος κατάπιε καρύδι: Αγώνας των γιατρών να το σώσουν - Σοκαριστικό βίντεο

Αγώνα ζωής για βρέφος μόλις 10 μηνών έδωσαν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, αφού λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του. Η αφαίρεση του αντικειμένου (καρύδι) μάλιστα απεδείχθη εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, αφού το παιδί μετά την επιτυχημένη χειρουργική αφαίρεση παραμένει διασωληνωμένο, σύμφωνα με το ethnos.gr. Ενώ, τραγικό θάνατο βρήκε ένα βρέφος μόλις δύο μηνών, που κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ειδικότερα το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο μικρός Οδυσσέας, ηλικίας 10 μηνών, κατάπιε ένα καρύδι, κάποια κομμάτια του οποίου έφραξαν τον πνεύμονά του. Ο Οδυσσέας εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, όπου αφαιρέθηκε στο χειρουργείο ένα κομμάτι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση από το ΕΚΑΒ διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, όπου και εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων.

Κατά την εξέταση που έγινε στο παιδί, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε και δεύτερο κομμάτι, σε σημείο αδύνατον να αφαιρεθεί με άκαμπτο βρογχοσκόπιο. Η ομάδα των γιατρών αποφάσισε να σταθεροποιηθεί πρώτα η κατάστασή του και να γίνει βρογχοσκόπηση με εύκαμπτο βρογχοσκόπιο. Η βρογχοσκόπηση έγινε τη Δευτέρα και διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένου σώματος που δημιουργούσε σοβαρή ατελεκτασία στον σύστοιχο πνεύμονα.

Ο Οδυσσέας παρουσίαζε ήδη εικόνα συνδρόμου αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) με σοβαρότατη υποξυγοναιμία. Η θέση του ξένου σώματος στον ανώτερο αριστερό λοβιαίο βρόγχο είναι εξαιρετικά σπάνια σε περιπτώσεις ξένων σωμάτων σε παιδιά, εξηγούν ειδικοί. Εξάλλου η γωνίωση του εύκαμπτου βρογχοσκοπίου στην μέγιστη θέση, δεν επέτρεπε την χρήση εύκαμπτης λαβίδας για την αφαίρεση του.

Καθώς η μεταφορά του Οδυσσέα στην Αθήνα κρίθηκε από τους ιατρούς εξαιρετικά επικίνδυνη, χθες Τρίτη έγινε νέα προσπάθεια κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν υλικά από τα επεμβατικά τμήματα του Νοσοκομείου (Fogarty, nitinol stone extractor κλπ) και έγινε με επιτυχία η αφαίρεση του ξένου σώματος.

Σήμερα, σύμφωνα με την ενημέρωση των γιατρών, ο μικρός Οδυσσέας είναι εκτός κινδύνου, διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση σε αναπνευστήρα και είναι ζήτημα ημερών να γίνει με ασφάλεια η αποσωλήνωσή του.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share