Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σοκαριστικό: Ασθενής πεθαίνει από κορωνοϊό σε «ζωντανή» μετάδοση

Σάλος με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε

19 Ιουνίου 2020 12:15
Σοκαριστικό: Ασθενής πεθαίνει από κορωνοϊό σε «ζωντανή» μετάδοση
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σοκαριστική είναι η εικόνα, που έρχεται από κανάλι της Λατινικής Αμερικής, με έναν ασθενή να πεθαίνει από κορωνοϊό σε «ζωντανή» μετάδοση κι ενώ οι γιατροί προσπαθούν να του σώσουν τη ζωή.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα «No Lies» στη Βολιβία διάλεξε να πραγματοποιήσει αυτό το ρεπορτάζ σε ένα νοσοκομείο της Σάντα Κρουζ, επιχειρώντας να δείξει σε live εικόνα το πώς προσπαθούν οι υγειονομικοί υπάλληλοι να σώσουν ένα συνάνθρωπό τους.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, ότι στην περιοχή αυτή υπάρχει το 60% των περίπου 21.000 κρουσμάτων όλης της Βολιβίας, ενώ έχουν σημειωθεί και σχεδόν οι μισοί από τους 679 θανάτους, ενώ στη γειτονική Βραζιλία υπάρχουν 970.000 κρούσματα με 47.700 θανάτους από τον φονικό ιό, με τη δική μας χώρα επίσης να αρχίζει να τον ξανανιώθει.

Το ρεπορτάζ αυτό βρισκόταν στον «αέρα» για πάνω από μισή ώρα, παίρνοντας και το σχετικό ρίσκο, αφού σκοπός τους ήταν να δείξουν πώς οι γιατροί σώζουν έναν ασθενή. Από τη στιγμή που πέθανε, λοιπόν, ξέσπασε σάλος στην χώρα, θεωρώντας πως η προβολή αυτού του ρεπορτάζ αντιβαίνει στον νόμο, προκαλώντας παράλληλα τον τρόμο στην κοινωνία.

Στο Twitter, δε, υπήρξε «ξέσπασμα» από το κοινό, που κάνει αναφορά για ασέβεια απέναντι στην οικογένεια του θύματος, ενώ η Φαμπιόλα Τσάμπι, δημοσιογράφος τοπικής εφημερίδας, το πήγε ένα βήμα πιο πέρα, επισημαίνοντας πως είναι ασέβεια απέναντι σε όλη την ανθρωπότητα.

Η Κυβέρνηση της χώρας, πάντως, ακόμη δεν έχει τοποθετηθεί, αλλά μετά από όλο αυτό τον χαμό, αναμένεται να το κάνει.

«Ενδεχόμενη κορύφωση των κρουσμάτων γύρω στις... Θα έρθουν...» - «Καμπανάκι» από τον καθηγητή Μικροβιολογίας Α. Βατόπουλο (Video)

Προβληματισμένος από την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε Ξάνθη και Ροδόπη εμφανίστηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Α. Βατόπουλος.

«Με προβληματίζει το θέμα της Ξάνθης, είναι μια συνεχής εστία. Οι λόγοι που φούντωσε η κατάσταση δεν έχoυν διευκρινιστεί, υποθέτουμε ότι έχει να κάνει με τη συμπεριφορά των κατοίκων» είπε.

«Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο εύκολα μπορεί να εγκατασταθεί ο ιός και πόσο δύσκολα μπορεί να εκριζωθεί» πρόσθεσε. Αναφορικά με το άνοιγμα του τουρισμού ο κ. Βατόπουλος είπε: «Τα καλά νέα είναι ότι όσοι έλεγχοι έχουν γίνει στα αεροδρόμια είναι αρνητικοί».

«Γίνονται περισσότερες διαγνωστικές εξετάσεις, έχουμε λιγότερα κρούσματα. Αν είναι να έρθει δεύτερο κύμα θα αρχίσει να φαίνεται. Επόμενες ευκαιρίες για κρούσματα θα είναι στις 15 Ιουλίου. Θα έρθουν κρούσματα, καλό θα είναι να είναι διαχειρίσιμα» είπε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share