Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Ένας νέος θάνατος στην Ελλάδα - 24 νέα κρούσματα και 3.227 συνολικά (Video)

Έκτακτη ανακοίνωση!

18 Ιουνίου 2020 18:02
Κορωνοϊός: Ένας νέος θάνατος στην Ελλάδα - 24 νέα κρούσματα και 3.227 συνολικά (Video)
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό υπάρχει στην Ελλάδα, με τα νέα κρούσματα να είναι 24 και το σύνολο 3.227.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. 703 (21.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1804 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα, ενώ σοκ προκαλεί ο θάνατος ενός μωρού 13 ημερών από τον ιό.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 188 θανάτους συνολικά στη χώρα. 58 (30.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

3+1 συμβουλές για τη χρήση μάσκας όταν... «σκάει ο τζίτζικας»

Οι υψηλές θερμοκρασίες, έχουν κάνει ήδη την παρουσία τους αισθητή, και σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό, όλα το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικά. Μια αλλαγή στις ζωές μας, είναι η επιβολή χρήσης μάσκας σε διάφορους χώρους όπως τα ΜΜΜ. Όμως τι γίνεται όταν έξω «σκάει ο τζίτζικας»; Παράλληλα, δείτε πόσα λεφτά χρειάζεται μηνιαίως μία οικογένεια για μάσκες.

​Μπορείτε να δοκιμάσετε τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για να καταφέρετε να φορέσετε την μάσκα σας, δίχως να αντιμετωπίσετε προβλήματα, ακόμα και μέσα στον καύσωνα:

Επιλέξτε μάσκα από δροσερό υλικό

Είναι σημαντικό, στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε μάσκα από ύφασμα, να επιλέξετε μία που να είναι φτιαγμένη από ένα δροσερό ύφασμα, καθώς θα σας βοηθήσει να αναπνεύσετε καλύτερα.

​Εάν το κάλυμμα του προσώπου σας είναι πολύ χοντρό ή σφιχτό, μπορεί να περιορίσει την αναπνοή σας και να γίνει ακόμη πιο άβολα όταν γίνει ζεστό ή υγρό. Δοκιμάστε μια μάσκα με χαλαρή εφαρμογή, καθώς θα προστατευτείτε περισσότερο, συγκριτικά με το να μην φορέσετε καθόλου.

​Το ανοιχτόχρωμο βαμβακερό ύφασμα θεωρείται γενικά καλύτερο. Βεβαιωθείτε μόνο ότι η μάσκα σας καλύπτει το στόμα αλλά και την μύτη σας και συνεχίστε να διατηρείτε μια ασφαλή απόσταση με τους άλλους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αποτρέψτε τους ερεθισμούς

Όταν φοράτε για πολλές ώρες την μάσκα σας, υπάρχει περίπτωση να προκληθούν ερεθισμοί στο δέρμα, όπως η ακμή ή τα εξανθήματα. Θα ήταν καλό να επιλέξετε μια μάσκα φτιαγμένη από βαμβάκι, καθώς είναι λιγότερο ερεθιστικό για το δέρμα, συγκριτικά με άλλα υφάσματα.

​Ορισμένες φορές, μπορεί να μην φταίει το υλικό αλλά η πίεση που ασκείται στο πρόσωπο.

​Δοκιμάστε την φορέσετε λίγο πιο χαλαρά, χωρίς όμως να την βγάλετε, ειδικά αν βρίσκεται σε μικρούς και κλειστούς χώρους με πολλούς ανθρώπους.

​Επιπλέον, είναι σημαντικό να πλένετε την μάσκα σας για να είναι ασφαλής για την επόμενη χρήση σας αλλά και για να απαλλαγείτε από βακτήρια που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ακμή και σε άλλους ερεθισμούς του δέρματος.

Έχετε μαζί σας εφεδρικές μάσκες

Εάν γνωρίζετε ότι πρόκειται να βρεθείτε σε δημόσιο χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα, σκεφτείτε να φέρετε επιπλέον μάσκες ώστε να μπορείτε να ανταλλάξετε με μια καθαρή όταν χρειαστεί.

​Ο ιδρώτας και η υγρασία από την αναπνοή σας μπορούν να υγράνουν το ύφασμα της μάσκας, καθιστώντας το λιγότερο αποτελεσματικό στο φιλτράρισμα των αερομεταφερόμενων σωματιδίων.

​Αλλάξτε τη μάσκα εάν παρατηρήσετε ότι το ύφασμα είναι υγρό, αλλά θυμηθείτε πλύνετε τα χέρια σας πριν όπως και μετά από την αντικατάσταση.

Αποτρέψτε την υπερθέρμανση

Η χρήση μάσκας πάνω από το στόμα και τη μύτη σας μπορεί να δυσκολέψει την αναπνοή και ειδικά όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια.

​Για να διατηρήσετε την θερμοκρασία του σώματός σας στο φυσιολογικό ενώ φοράτε μάσκα, αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο για πολύ ώρα και μην ξεχνάτε να πίνετε πολύ νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share