Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μαχαιρώθηκε 15χρονος - Αιματηρή συμπλοκή μαθητών στου Ζωγράφου (Video)

Συναγερμός

18 Ιουνίου 2020 07:24
Μαχαιρώθηκε 15χρονος - Αιματηρή συμπλοκή μαθητών στου Ζωγράφου (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε μαθητές έλαβε χώρα τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην περιοχή του Ζωγράφου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 15χρονου από μαχαίρι. Ενώ, συναγερμός είχε σημάνει και στην Καλλιθέα με μαθητές να φτιάχνουν κρεμάλες και να κάνουν εικονικούς πνιγμούς.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό της «ΕΡΤ», οι δύο ομάδες μαθητών, οι οποίες προέρχονταν από διαφορετικά σχολεία, είχαν δώσει «ραντεβού», προκειμένου να λύσουν τις όποιες διαφορές είχαν.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, ωστόσο, ένας 15χρονος τραυματίστηκε στον μηρό από μαχαίρι. Ο ανήλικος διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Γεννηματά, όπου παραμένει για νοσηλεία. Πάντως, η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η Ασφάλεια Αθηνών διενεργεί έρευνα για το περιστατικό, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν υπάρξει προσαγωγές ή συλλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επεισόδιο θεωρείται από τις αστυνομικές αρχές ως περιστατικό ενδοσχολικής βίας.

Μαθητές πλάκωσαν στο ξύλο καθηγητή!

Αναστάτωση προκλήθηκε σε λύκειο, όταν τέσσερις μαθητές πλάκωσαν στο ξύλο καθηγητή και συγκεκριμένα, αυτόν της φυσικής αγωγής και προπονητή της ομάδας του μπάσκετ, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπολοίπων παιδιών. Σοκ είχε προκληθεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης όταν μαθητές ανάγκασαν συμμαθήτριά τους να γλείψει τούρκικη τουαλέτα!

Όπως έγινε γνωστό, οι τέσσερις μαθητές σχεδίαζαν να «πιάσουν» έναν συμμαθητή τους και να του κάνουν bullying, ωστόσο, ο καθηγητής τους απέτρεψε και τους είπε αν θέλουν να τα βάλουν μαζί του.

Έτσι, οι τέσσερις νεαροί τον ακολούθησαν και κάποια στιγμή ο ένας εξ αυτών τον έριξε στο έδαφος με γροθιά. Έπειτα στάθηκε από πάνω του και συνέχιζε να τον χτυπά στο πρόσωπο, ενώ οι άλλοι τρεις τον κλωτσούσαν.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη! Συμμορία 4 ατόμων επιτίθεται σε μαθητές! (video)

«Κραυγή» αγωνίας για τους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πεύκων Θεσσαλονίκης, που προχώρησαν σε κατάληψη εξαιτίας των συνεχόμενων κρουσμάτων επιθέσεων και κλοπών εναντίον τους από συμμορία, που υπολογίζεται πως έχει 4 μέλη.

Οι μαθητές καταγγέλλουν, ότι τις τελευταίες 10 μέρες έχουν σημειωθεί περιστατικά κλοπών και βίαιων επιθέσεων, με το τελευταίο να πραγματοποιείται λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Το θύμα επέστρεφε στο σπίτι του και δέχθηκε την επίθεση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και τη διακομιδή του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Με την τελευταία κίνηση, υπάρχει η ελπίδα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς, ώστε να λάβουν μέτρα αντιμετώπισης κρουσμάτων στην περιοχή. Δεν είναι, βέβαια, το πρώτο ακραίο φαινόμενο που παρατηρείται σε σχολικό περιβάλλον.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης τα άτομα που καταγγέλλονται ως δράστες δεν είναι μαθητές του σχολείου, ενώ και τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί, σημειώθηκαν εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και εκτός σχολικού ωραρίου.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και οι αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές καθώς και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την άποψή του πάνω στο ζήτημα κατέθεσε, παράλληλα, με συνέντευξή του στο OPEN TV ο πρόεδρος του 15μελούς, Ορέστης, τονίζοντας τον φόβο που υπάρχει μεταξύ των μαθητών, ζητώντας άμεση αντίδραση των Αρχών και επισημαίνοντας, ότι οι δράστες βρίσκονται περίπου στην ίδια ηλικία με τους μαθητές. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι πρόκειται για πρόσωπα γνωστά στους μαθητές.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share