Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

34χρονη Ιωάννα: Αυτές τις ιστοσελίδες είδε πριν από την επίθεση η 35χρονη

Νέα στοιχεία

17 Ιουνίου 2020 18:54
34χρονη Ιωάννα: Αυτές τις ιστοσελίδες είδε πριν από την επίθεση η 35χρονη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η Αστυνομία κάνει «φύλλο και φτερό» το ιστορικό του υπολογιστή και των κινητών τηλεφώνων της 35χρονης φερόμενης ως δράστιδας στην επίθεση με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα, ώστε να δουν ποιες ιστοσελίδες είδε πριν από το συμβάν, τη στιγμή που τρία νέα στοιχεία-σοκ έρχονται στο «φώς».

Στο στόχαστρο των αστυνομικών είναι και το «ιστορικό» των αναζητήσεων της 35χρονης στο διαδίκτυο προκειμένου να βρεθεί πότε αναζήτησε και πώς βρήκε το βιτριόλι. Όπως και τον κοριό που τοποθέτησε στο αυτοκίνητο της 34χρονης.

Η ΕΛ.ΑΣ έχει βασικό στόχο να προχωρήσει σε ανάλυση των διαδικτυακών αναζητήσεων της 35χρονης προκειμένου να πληροφορηθεί πώς έμαθε τους τρόπους να εξαφανίζει τα ίχνη της, να κάνει χρήση τηλεκάρτας, κλειστά κινητά κλπ., αλλά και πότε και πώς βρήκε το βιτριόλι.

Μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί μετά βεβαιότητας ότι είχε προχωρήσει στην αναζήτηση της περούκας που χρησιμοποίησε, την περίοδο 6-9 Μαΐου, δηλαδή περίπου 10 ημέρες προ της επίθεσης.

Επιπλέον, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ζήτησε την βοήθεια κάποιου άλλου ατόμου, για να κάνει τις αναζητήσεις που χρειαζόταν για την υλοποίηση της επίθεσης.

Επίθεση με βιτριόλι: Αποκαλύψεις-σοκ για τον 40χρονο από τον δικηγόρο του: «Βρίσκεται σε μία κατάσταση...» (Video)

Για τη σχέση του 40χρονου με την 35χρονη φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος της 33χρονης Ιωάννας μίλησε ο δικηγόρος του. Παράλληλα, νέα στοιχεία-σοκ έρχονται στο φως για τη δράση της κατηγορούμενης πριν από την επίθεση.

«Ο εντολέας μας είχε ανταλλάξει τυπικά μηνύματα με την Ιωάννα μετά το αίτημα φιλίας τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019», τονίζει ο δικηγόρος του 40χρονου, Δημήτρης Γκαβέρας, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Open Ελλάδα».

«Ο ίδιος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι έχει προκληθεί αυτή η διαδικασία. Γνώριζε την υπόθεση με το βιτριόλι και δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπορούσε να έχει ο ίδιος κάποια εμπλοκή. Βρίσκεται σε μία κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Βλέπει την προσωπική του ζωή να παίρνει μία απίστευτη δημοσιότητα. Μάλιστα, άλλαξε σπίτι και δεν μπορεί ακόμα να διανοηθεί τι έχει συμβεί. Νιώθει διωκόμενος και θύμα της υπόθεσης. Είναι το δεύτερο θύμα μετά την Ιωάννα, καθώς έχει βρεθεί σε αυτόν τον κικεώνα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του 40χρονου.

«Έχουμε μία παραβίαση της μυστικότητας της διαδικασίας. Πριν καν ολοκληρωθεί η προανάκριση έχουν βγει στη δημοσιότητα πάρα πολλά στοιχεία. Θεωρώ ότι κάποια είναι αποσπασματικά και κάποια άλλα επιλεκτικά. Ο εντολέας μου, πριν από την προσαγωγή της 35χρονης μίλησε ειλικρινέστατα, είπε ακριβώς ό,τι γνωρίζει για την υπόθεση. Δεν είχε τίποτα να κρύψει» συνέχισε.

«Ο εντολέας μου φοβάται τη στοχοποίησή του καθώς η υπόθεση έχει πάρει μεγάλη έκταση. Ο ίδιος έχει ξαφνιαστεί και δεν μπορεί να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο. Είδαμε σενάρια με βάση τα οποία η φερόμενη δράστιδα είχε φυλάξει κάποια αντικείμενα για να πραγματοποιήσει και σε άλλη επίθεση. Θα μπορούσε αυτός να ήταν το θύμα», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Όπως γνωρίζετε, το τηλέφωνο της Ιωάννας ήταν υπό παρακολούθηση από το καλοκαίρι του 2019. Η επικοινωνία του εντολέα μου με την Ιωάννα ξεκίνησε αργότερα. Ο ίδιος θεωρεί ότι η σχέση που είχε με τη φερόμενη ως δράστιδα δεν ήταν δεσμός» τόνισε ο Δημήτρης Γκαβέρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share