Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα ζητεί την παραδειγματική τιμωρία της 35χρονης

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της 34χρονης

17 Ιουνίου 2020 12:42
Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα ζητεί την παραδειγματική τιμωρία της 35χρονης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Την παραδειγματική τιμωρία της 35χρονης που της επιτέθηκε με βιτριόλι στην Καλλιθέα, ζητά η 34χρονη Ιωάννα δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής σήμερα μέσω των συνηγόρων της ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία.

«Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν απολογήθηκε, τα στοιχεία σε βάρος της είναι συντριπτικά» είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Ιωάννας. Ενώ, η Μάρα Μεϊμαρίδη αναλύει το προφίλ της 35χρονης που «έκαψε» με βιτριόλι την 34χρονη Ιωάννα, μετά τις ανατριχιαστικές εξελίξεις που έχουν έρθει στο φως.

«Καταθέσαμε σήμερα παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Σήμερα επισήμως πληροφορηθήκαμε τα στοιχεία της δικογραφίας. Η κατηγορουμένη έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές, υπάρχει μία ηθική ικανοποίηση. Δεν μου κάνει εντύπωση που δεν απολογήθηκε, τα στοιχεία σε βάρος της είναι συντριπτικά» είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας.

«Θα αναμέναμε έστω μία έμπρακτη μετάνοια» επισήμανε ο έτερος δικηγόρος της 34χρόνης, Νίκος Αλέξανδρης εκφράζοντας την απορία του πως η 35χρονη φέρεται να μην είναι καλά ψυχολογικά και να μην απολογείται και από την άλλη να ζητεί να είναι μόνη της σε κελί για λόγους προστασίας.

Ακόμη, όπως είπε η Ιωάννα όταν πληροφορήθηκε το γεγονός της προφυλάκισης ένιωσε μία μικρή ηθική ικανοποίηση, ωστόσο ο δρόμος μέχρι την τελική δικαίωση είναι μακρύς.

Τέλος, από την πλευρά του, ο κ. Λύτρας υπογράμμισε για το ζήτημα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης πως η ζήλια και η κακία δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ψυχιατρικά προβλήματα.

Επίθεση με βιτριόλι: Μαρτυρίες «φωτιά» για δεύτερη γυναίκα στο σπίτι της Ιωάννας (Video)

Εμπλέκεται και δεύτερο άτομο στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη; Είναι ένα ερώτημα που τίθεται με βάση μαρτυρίες κατοίκων από τη γειτονιά της Ιωάννας στο Μοσχάτο που κατατέθηκαν και παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τρίτης στο Mega. Ενώ, για πρώτη φορά η 34χρονη Ιωάννα, μίλησε μέσω του δικηγόρους της στον Alpha, για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, με φερόμενη ως δράστιδα την 35χρονη συλληφθείσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, κάποιοι άνθρωποι στη γειτονιά του Μοσχάτου, όπου διέμενε η 34χρονη Ιωάννα, αναφέρουν ότι είδαν πέρα από την κατηγορούμενη, μία ακόμα γυναίκα στο σημείο, στη συμβολή των οδών Πλάτωνος και Θερμοπυλών. Το τραγικό αυτό σκηνικό οι κάτοικοι της περιοχής, το έβλεπαν να εκτυλίσσεται από τον περασμένο Γενάρη, αλλά εν τέλει σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, η κατηγορούμενη σχεδιάζει την δράση της, από τον περασμένο Ιούνιο.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Επίθεση με βιτριόλι: Σοκαρισμένος ο 40χρονος - «Εδώ και 8 μήνες...» (Video)

Σοκαρισμένος είναι ο 40χρονος πρώην σύντροφος της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του. Ενώ, νέα έρευνα ξεκίνησε για την 35χρονη, υπό το φόβο ότι παρακολουθούσε και δεύτερη κοπέλα εκτός από την Ιωάννα.

Ο κύριος Δημήτρης Γκαβέρας μιλώντας στην εκπομπή του Mega, "Live News", ανέφερε ότι ο εντολέας του περνά πολύ δύσκολα τις τελευταίες ημέρες. Η ζωή του έχει βρεθεί στο φως της δημοσιότητας, τα στοιχεία του, η οικογένειά του έχουν επηρεαστεί και δηλώνει σοκαρισμένος.

Ο δικηγόρος του άνδρα που παρουσιάζεται ως το μήλον της έριδος, τόνισε αρχικά: "Υπάρχουν πολλά θέματα που μας έχουν προβληματίσει. Ο ίδιος δηλώνει σοκαρισμένος. Έχει κάνει κατάθεση, η οποία μεταφέρθηκε ως δήλωσή του. Βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα, έχουν κυκλοφορήσει φωτογραφίες του ίδιου και της οικογένειάς του, δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του Ειδικά στη γενέτειρά του είναι δύσκολα τα πράγματα... Εκείνος θεωρεί ότι δεν έχει άμεση εμπλοκή με την υπόθεση".

Όσον αφορά το αν είχε καταλάβει ότι στο μυαλό της 35χρονης υπάρχει κάτι τόσο αρρωστημένο, ο κ. Γκαράβας: "Δεν είχε καταλάβει, δεν μπορούσε να το φανταστεί ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ένα τέτοιο γεγονός. Ο ίδιος δεν θεωρούσε ότι έχει σχέση με κάποια από τις δύο κοπέλες. Ο πελάτης μου δεν είχε συναντήσει την κατηγορούμενη το τελευταίο περίπου 8μηνο. Είχε μία περιστασιακή σχέση, δεν υπήρχε δεσμός".

"Θα κινηθούμε νομικά. Έχει θιχτεί η υπόληψή του. Ο ίδιος θεωρεί έχει υποστεί ηθική βλάβη, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, είναι εγκλεισμένος στο σπίτι του. Δεν είναι σε θέση να μιλήσει με κανέναν, ούτε με την Ιωάννα έχει επικοινωνήσει", συμπλήρωσε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share