Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Κόλαση» στην Αθήνα: Μποτιλιάρισμα μετά από τροχαίο στην Κατεχάκη - Ποιους δρόμους να αποφύγετε (photo)

Μεγάλη προσοχή

17 Ιουνίου 2020 10:14
«Κόλαση» στην Αθήνα:  Μποτιλιάρισμα μετά από τροχαίο στην Κατεχάκη - Ποιους δρόμους να αποφύγετε (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Χαμός επικρατεί στους δρόμους της Αθήνας και συγκεκριμένα μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν από νωρίς το πρωί οι οδηγοί που κινούνται στην Κατεχάκη μετά από τροχαίο στο ύψος της Καισαριανής. Παράλληλα, ο «Μεγάλος Περίπατος» μπορεί να αλλάζει πλήρως την εικόνα της Αθήνας, αλλά την ίδια ώρα προκαλείται κυκλοφοριακό χάος, με τον εμπνευστή του έργου, τον Γιώργο Γιαννή, να εξηγεί τους λόγους που ξεκίνησαν τώρα τα έργα, ενώ ανέφερε και το ποια θα είναι η επέκτασή τους.

Η κίνηση ξεκινά από το ύψος της Ηλιούπολης. Λόγω του τροχαίου στο οποίο εμπλέκονται δύο αυτοκίνητα και μια μοτοσικλέτα έχει δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα. Τα οχήματα έχουν απομακρυνθεί αυτήν την ώρα όμως η κίνηση συνεχίζει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» στην Πανεπιστημίου - Τι αλλάζει;

Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας» είναι γεγονός στην Πανεπιστημίου και από τα ξημερώματα της Κυριακής έχουν αρχίσει να γίνονται οι πρώτες αλλαγές.

Τοποθετήθηκαν κορίνες και ειδική σήμανση για τους οδηγούς

Στη νέα Πανεπιστημίου, η οποία εντάσσεται στον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας», δημιουργείται πεζόδρομος και λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των μέσω μαζικής μεταφοράς, και ποδηλατόδρομος μήκους 900 μ. Παράλληλα, περιορίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Δήμου Αθηναίων από τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 14 Ιουνίου 2020, η Πανεπιστημίου αλλάζει όψη.

Ειδικότερα:

  • Δημιουργείται ένας σύγχρονος και ασφαλής ποδηλατόδρομος, μήκους 900 μέτρων, κατασκευασμένος με υλικά τελευταίας τεχνολογίας και με πλήρη σήμανση σε όλο το μήκος της οδού, που καλύπτει μία από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας.
  • Διαμορφώνεται ένας εντυπωσιακός πεζόδρομος, που καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας. Ένας πεζόδρομος μήκους 900 μέτρων και συνολικής έκτασης 7.000 τ.μ. στον οποίο θα τοποθετηθούν παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες.
  • Δημιουργείται μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, σε μία από τις υφιστάμενες λωρίδες. Στόχος της οποίας είναι να μειώσει σημαντικά το χρόνο της διαδρομής των Μέσων, να αυξήσει τον αριθμό των δρομολογίων τους και να μειώσει τον αριθμό των επιβατών ανά δρομολόγιο. Είναι χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΜΠ, η αύξηση της μέσης ταχύτητας των ΜΜΜ, ξεπερνά το 25%.
  • Τα ΙΧ οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο ελεύθερες λωρίδες, απαλλαγμένες από την παράνομη στάθμευση.
  • Η οδός Πανεπιστημίου, στη νέα μορφή της, αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς συνδετικούς κρίκους στην αλυσίδα του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας αλλά και της μεγάλης ποδηλατικής διαδρομής που δημιουργείται για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα.
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share