Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Σπουδαία ανακάλυψη για τον κορωνοϊό: Φάρμακο μειώνει τους θανάτους από τον φονικό ιό (Video)

Σπουδαία νέα

16 Ιουνίου 2020 17:09
Σπουδαία ανακάλυψη για τον κορωνοϊό: Φάρμακο μειώνει τους θανάτους από τον φονικό ιό (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην ανακάλυψη ότι μικρές μόνο δόσεις ενός ευρέως κυκλοφορούντος στεροειδούς φαρμάκου μειώνει τα ποσοστά θανάτου ακόμη και κατά ένα τρίτο σε βαρέως νοσούντες από τον κορωνοϊό ασθενείς, προχώρησαν Βρετανοί επιστήμονες. Ενώ, μία συγκεκριμένη μετάλλαξη κορωνοϊού μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ικανότητά του να προσβάλει τα κύτταρα, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων

Tα αποτελέσματα περιγράφονται ως ιδιαίτερα σημαντικά από τους επιστήμονες που επιβλέπουν την κλινική δοκιμασία με το όνομα RECOVERY, και οι οποίοι εισηγούνται το φάρμακο να αποτελέσει άμεσα τη βασική φαρμακευτική περίθαλψη στα νοσοκομεία.

«Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η χορήγηση δεξαμεθαζόνης σε ασθενείς με COVID-19 που βρίσκονται σε αναπνευστήρα ή τους χορηγείται οξυγόνο, θα σώσει ζωές και θα το πράξει σε ένα εξαιρετικά χαμηλό κόστος» δηλώνει ο Martin Landry, του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και εκ των επιβλεπόντων της έρευνας.

Ο συνάδελφός του, Peter Horby, επικεφαλής επίσης στην έρευνα, δηλώνει ότι η δεξαμεθαζόνη, ουσία που χρησιμοποιείται ευρέως για την αντιμετώπιση φλεγμονών «είναι το μόνο φάρμακο μέχρι στιγμής που βρέθηκε να μειώνει τη θνησιμότητα και την μειώνει σημαντικά.

Νέα μελέτη-σοκ για τον κορωνοϊό - «Aυτή η γενετική μετάλλαξη μπορεί να...»

Μία νέα μετάλλαξη μπορεί να έχει κάνει τον κορωνοϊό πιο αδύναμο απέναντι το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου σύμφωνα με μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα επιστημόνων από το Arizona State University. Ενώ, «καμπανάκι» σήμανε καθηγητής πνευμονολογίας για αυτή την μάσκα, λέγοντας ότι είναι: «13 φορές πιο πιθανό να νοσήσουμε από κορωνοϊό».

Για τις ανάγκες της Μελέτης οι επιστήμονες έλαβαν δείγματα του κορωνοϊού από 382 ασθενείς της πολιτείας της Αριζόνα και διαπίστωσαν ότι ένα δείγμα του δεν είχε μεγάλο κομμάτι του γενετικού του υλικού. Αυτό μοιάζει να είναι ένα παρόμοιο φαινόμενο εμφάνισε και ο SARS το 2003 όταν είχε πυροδοτήσει μία παρόμοια Πανδημία και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Aυτή η γενετική μετάλλαξη σύμφωνα με τους ειδικούς κάνει τον ιό πιο αδύναμο ενδέχεται να επηρεάσει ή μάλλον καλύτερα να μειώσει η διάδοσή του. Αν και η εν λόγω μετάλλαξη εμφανίστηκε μόνο σε έναν ασθενή στην Αριζόνα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι το φαινόμενο θα επαναληφθεί εμφανίζεται όλο και πιο συχνά αυτή η στενή η ασθενής μετάλλαξή του

Μάλιστα θεωρούν ότι το πόρισμα της έρευνας συνεισφέρει και στις έρευνες που γίνονται για την παραγωγή εμβολίου. στη σύγκριση που έγινε για τις ερευνητικές ανάγκες με τον ιό hiv, ο οποίος μεταλλάσσεται διαρκώς, διαπιστώθηκε ότι ο κορωνοϊός είναι πολύ πιο «σταθερός». Σύμφωνα με τα όσα δημοσιοποιήθηκαν από τους ερευνητές ο νέος κορωνοϊός αποτελείται από 30 χιλιάδες γράμματα ριβονουκλεϊκού οξέος (RNA) και σε μία από τις μεταλλάξεις του έλειπαν τα 81.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share