Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επιτέλους ανακούφιση: Κάτω από το μέσο όρο οι εβδομαδιαίοι θάνατοι στο Λονδίνο

Ευχάριστα νέα

16 Ιουνίου 2020 13:22
Επιτέλους ανακούφιση: Κάτω από το μέσο όρο οι εβδομαδιαίοι θάνατοι στο Λονδίνο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Επιτέλους... ανακούφιση έρχεται για τη Βρετανία, σχετικά με την πάλη έναντι του κορωνοϊού, αφού οι θάνατοι από οποιαδήποτε ασθένεια στο Λονδίνο, που καταγράφονται, είναι κάτω από το μέσο όρο των νεκρών στο Νησί, από τότε που ξεκίνησε η έξαρση της πανδημίας το Μάρτιο.

Σύμφωνα με την νέα εβδομαδιαία αναφορά της Εθνικής Στατιστικής, η πρωτεύουσα της Αγγλίας σημειώνει κατά 3% λιγότερους θανάτους, σε σύγκριση με τον βρετανικό μέσο όρο, στην εβδομάδα μεταξύ 30 Μαΐου και 5 Ιουνίου. Πρόκειται, όπως αναφέραμε, για νεκρούς από κάθε ασθένεια και μαζί από κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια επιτυχία σε βάθος πενταετίας, καθώς στην ίδια εβδομάδα σε αυτό τον ορίζοντα πεθαίνουν κατά μέσο όρο 917 άνθρωποι, ενώ για το 2020 έχασαν τη ζωή τους 891 πολίτες, κάτω από 900 δηλαδή. Στις υπόλοιπες περιοχές της Βρετανίας, βέβαια, για την ίδια μέτρηση οι θάνατοι παραμένουν πάνω από το μέσο όρο και μέχρι 15% στην Ουαλία, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα συνεχίζει να κερδίζει την αποθέωση.

Τα νέα, όμως, παραμένουν καλά, αφού σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε πτώση της τάξης του 13% των θανάτων από κορωνοϊό στο Νησί, με τα μέτρα περιορισμού να χαλαρώνουν και τα καταστήματα να ανοίγουν, αν και οι πρώτες εικόνες δεν παρέπεμπαν σε πειθαρχία για τις κοινωνικές αποστάσεις.

Η Εθνική Στατιστική προσθέτει, ότι οι νεκροί από κορωνοϊό πρέπει να είναι τουλάχιστον 52.594, δηλαδή 12.000 περισσότεροι από αυτούς που δείχνουν τα επίσημα στοιχεία από την Κυβέρνηση της Βρετανίας. Την τελευταία εβδομάδα, πάντως, 1.588 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έναντι 1.822 την προηγούμενη.

Οι υγειονομικές αρχές, πάντως, κάνουν λόγο για 41.736 νεκρούς από κορωνοϊό, με μόλις 38 την χθεσινή (15/6) ημέρα. Η κατάσταση, εν ολίγοις, μοιάζει να βελτιώνεται, δίνοντας ανάσα στο Βασίλειο.

Άρση μέτρων: Παράταση αναστολής πτήσεων έως 30 Ιουνίου για αυτές τις χώρες

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις αεροπορικές οδηγίες (Notams) που ισχύουν για το διάστημα 15 έως 30 Ιουνίου 2020.

Για το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» διατηρείται η προσωρινή αναστολή πτήσεων εξωτερικού από... διαβάστε την συνέχεια στο Travelstyle.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share