Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

«Αμετανόητη και επικίνδυνη εγκληματίας, δε ζήτησε ούτε συγγνώμη...» - Ο δικηγόρος της 34χρονης μετά την προφυλάκιση της 35χρονης αποκλειστικά στο Athensmagazine

Όλα όσα είπε στο πρώτο του σχόλιο

16 Ιουνίου 2020 12:48
«Αμετανόητη και επικίνδυνη εγκληματίας, δε ζήτησε ούτε συγγνώμη...» - Ο δικηγόρος της 34χρονης μετά την προφυλάκιση της 35χρονης αποκλειστικά στο Athensmagazine
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο Απόστολος Λύτρας, λίγη ώρα μετά την απόφαση για προφυλάκιση της 35χρονης από τον ανακριτή, μίλησε αποκλειστικά στο Athensmagazine.gr για την πορεία της υπόθεσης, τονίζοντας πως η φερόμενη ως δράστιδα μένει αμετανόητη και δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη.

Ο δικηγόρος της 34χρονης Ιωάννας στην υπόθεση επίθεσης με βιτριόλι, χαιρέτισε την απόφαση του ανακριτή, επισημαίνοντας πως τα στοιχεία ήταν επαρκέστατα, σύμφωνα με τη γνώση των πραγμάτων εκ μέρους του, ενώ αντέκρουσε το επιχείρημα του δικηγόρου της 35χρονης, Σάκη Κεχαγιόγλου, περί ακαταλόγιστου, που ανέφερε σε συνέντευξή του.

Στο τέλος, ο νομικός εκπρόσωπος του θύματος ανέφερε και την κατάστασή του, στο πρώτο σχόλιο μετά την είδηση της προφυλάκισης.

«Πρόκειται για μια εγκληματία πραγματικά επικίνδυνη και αυτό έκρινε ο ανακριτής, με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, για αυτό και διατάχθηκε η προφυλάκισή της. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι επαρκέστατα από αυτά που γνωρίζω μέχρι σήμερα, χωρίς ακόμη να έχω αντίγραφο της δικογραφίας, και για αυτό το λόγο διατάχθηκε η προφυλάκισή της», ήταν το πρώτο σχόλιο του κ. Λύτρα.

Αναφορικά με την πιθανότητα, που επεσήμανε ο συνάδελφός του, Σάκης Κεχαγιόγλου, για αθώωση της 35χρονης λόγω του ακαταλόγιστου, ο δικηγόρος της 34χρονης τόνισε πως «το αν θα επικαλεστεί η κατηγορούμενη ψυχολογικά προβλήματα, δε σημαίνει ότι έχει το ακαταλόγιστο. Τα ψυχολογικά προβλήματα, που έχουν ακουστεί, ότι αναφέρει, είναι τέτοια που σύμφωνα με τον νόμο δεν είναι στα θέματα του ακαταλόγιστου ή μειωμένου καταλογισμού. Προκύπτει, επίσης, από τη μεθοδικότητα που είχε σε σχέση με το έγκλημα, το ότι βρισκόταν σε έναν εργασιακό και κοινωνικό κύκλο κοντά στην Ιωάννα, χωρίς εκείνος να έχει αναφέρει κάτι. Προκύπτει, επίσης, ότι παραμένει αμετανόητη και προσπαθεί, απλώς, να ελαφρύνει τη θέση της. Δε ζήτησε ούτε συγγνώμη για την πράξη της».

Μετά την ανάλυση αυτή, τον ρωτήσαμε για το ποια θα είναι η ποινή, αν ισχύσει η δική του εκδοχή και μας πρόλαβε, λέγοντας πως «η ποινή συσχετίζεται με την απόπειρα ανθρωποκτονίας, το κατηγορητήριο δεν έχει αλλάξει», ενώ για το πώς γίνεται να έκανε τόσο μεγάλα λάθη και να κρατήσει τα στοιχεία, παρά τη μεθοδικότητα του εγκλήματος που ανέφερε, εξήγησε πως «είχε τα στοιχεία για λάφυρο, ως ικανοποίηση για τα λάθη που έκανε».

Στο τέλος, θελήσαμε να μάθουμε και για την κατάσταση της Ιωάννας, με τον κ. Λύτρα να αρκείται στο να μας σχολιάσει, ότι προς το παρόν η κοπέλα δεν έχει ενημερωθεί για την προφυλάκιση της 35χρονης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share