Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

«Κρίμα να πάει χαμένη η θυσία» - Έκκληση σε όλους από τον Σωτήρη Τσιόδρα

Όλα όσα είπε

12 Ιουνίου 2020 12:59
«Κρίμα να πάει χαμένη η θυσία» - Έκκληση σε όλους από τον Σωτήρη Τσιόδρα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έκκληση σε όλους να προσέξουμε τον κορωνοϊό, ώστε να μην πάει χαμένη η «θυσία» των τελευταίων μηνών για την αναχαίτισή του, απηύθυνε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος είχε μεταβεί με τον Νίκο Χαρδαλιά στην Ξάνθη για αυτοψία.

Στις 9:30, μάλιστα, οι κ.κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Ξάνθης με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και τους επικεφαλής των εμπλεκόμενων φορέων στην εφαρμογή του νέου πλαισίου περιοριστικών μέτρων.

«Το πιο σημαντικό είναι αυτοί που έχουν συμπτώματα να ελέγχονται»

Τα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίστηκαν στη Ξάνθη θα αντιμετωπιστούν με τον επιστημονικό τρόπο που είναι γνωστός, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Παραδέχτηκε ακόμη ότι υπήρξε μια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, την οποία απέδωσε στην κόπωση, αλλά τόνισε ότι «είναι κρίμα να πάει τόση θυσία χαμένη».

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε με τοπικούς φορείς, ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι είχαμε μια τοπική έξαρση, κυρίως στο δήμο Μύκης, όπου ανήκει ο Εχίνος. Πολλά από τα κρούσματα αφορούν ασυμπτωματικούς. Η αντιμετώπιση, όπως είπε ακόμη, με τον επιστημονικό τρόπο που είναι γνωστός, με εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο, τον περιορισμό και απομόνωση των κρουσμάτων και νοσηλεία των πιο βαριών περιστατικών.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στην περιοχή και θα πραγματοποιεί ελέγχους. Υπάρχουν τρόποι να μηδενίσουμε τον ιό και τους ξέρουμε, τόνισε ο κ. Τσίοδρας. Παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα προς όλους: «Είναι κρίμα τόση θυσία που κάναμε όλοι μαζί να πάει χαμένη», είπε και διευκρίνισε ότι υπήρξε μια χαλάρωση των μέτρων τις τελευταίες εβδομάδες, «μια κόπωση στον πληθυσμό, σε όλους».

«Όλοι να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση»

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπογράμμισε πως πρέπει όλοι να είμαστε σε επαγρύπνηση και πως ο κρατικός μηχανισμός παραμένει πάντα σε ετοιμότητα.

«Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Ξάνθης να καταλάβουν πως ο όμορφος αυτός τόπος θα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα του. Και για να γίνει αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί» είπε ο κ. Χαρδαλιάς. «Ολοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη τα επόμενα 24ωρα» κατέληξε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share