Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σάλος στο Βέλγιο: Αστυνομικοί πατούσαν έφηβο στο έδαφος με τα γόνατα για 5 λεπτά

Σοκαριστικές εικόνες!

12 Ιουνίου 2020 12:06
Σάλος στο Βέλγιο: Αστυνομικοί πατούσαν έφηβο στο έδαφος με τα γόνατα για 5 λεπτά
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Το σάλο έχει προκαλέσει στο Βέλγιο μια φωτογραφία, όπου αστυνομικοί φαίνεται να πατούν έφηβο στο έδαφος με τα γόνατα, συλλαμβάνοντάς τον, με το περιστατικό αυτό να διαρκεί περίπου πέντε λεπτά.

Το στιγμιότυπο δημοσιοποίησε ο αγγλόφωνος ιστότοπος των Βρυξελλών Brussels Times και τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που ξέσπασαν μετά την αντιρατσιστική διαδήλωση της περασμένης Κυριακής (7/6).

«Όλο αυτό κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Νομίζω πονούσε, ούρλιαζε» δήλωσε στην εφημερίδα ο Ιγκόρ Πλάινερ, ο φωτογράφος ο οποίος απαθανάτισε το στιγμιότυπο.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ήταν ίδια σκηνή με αυτή που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στις Ηνωμένες Πολιτείες, του οποίου η κηδεία έγινε και συγκλόνισε.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό σημειώνοντας ότι «οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται (από την αστυνομία) εξαρτώνται από τις περιστάσεις».

"Χαμός" στις ΗΠΑ: Οδηγός έριξε αυτοκίνητο σε πλήθος διαδηλωτών

Ένας οδηγός έριξε αυτοκίνητο σε πλήθος διαδηλωτών στο Σιάτλ των ΗΠΑ που είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός του οχήματος οδήγησε το μαύρο σεντάν σε περιοχή του Σιάτλ που ήταν θέατρο ταραχών τα τελευταία βράδια, και άνοιξε πυρ προς το πλήθος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο, προτού ο ίδιος συλληφθεί από την αστυνομία, καθώς συνεχίζονται για 13η μέρα οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού.

Μια κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που ο άνδρας οδηγεί το αυτοκίνητο πάνω σε οδόφραγμα με τους διαδηλωτές να ορμούν προς το ΙΧ και να αρχίζουν να χτυπούν τον οδηγό, πριν αυτός ανοίξει πυρ από το παράθυρο του οχήματος. Στη συνέχεια, βγήκε από το αυτοκίνητο με προτεταμένο το όπλο, οι διαδηλωτές κάνουν πίσω και τελικά τον συλλαμβάνει η αστυνομία.

Χάος στις ΗΠΑ: «Καλπάζει» ξανά ο κορωνοϊός - Φόβος με τις συγκεντρώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ

Χάος επικρατεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες μέρες, καθώς δεν φτάνουν μόνο οι συγκεντρώσεις για τον άδικο χαμό του Τζορτζ Φλόιντ, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων, όπως τα αδέλφια Αντετοκούνμπο, αλλά οι Αρχές βλέπουν τον κορωνοϊό να «καλπάζει» ξανά.

Μετά τα τελευταία στοιχεία, ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας του ιού στη χώρα ανέρχεται σε πάνω από 109.791, ενώ τα κρούσματα σε τουλάχιστον 1.9 εκατομμύρια σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Περίπου 500.000 άνθρωποι έχουν θεραπευτεί.

Οι ΗΠΑ είναι σε απόλυτους αριθμούς η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στον πλανήτη από την πανδημία του κορωνοϊού, τόσο ως προς τον αριθμό των θυμάτων, όσο και ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Πάντως κατ’ αναλογία με τον πληθυσμό, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες - όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία -έχουν υψηλότερους δείκτες θανάτους ανά κατοίκους από ό,τι οι ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Παρασκευή πως οι ΗΠΑ έχουν «σε μεγάλο βαθμό ξεπεράσει» την πανδημία Covid-19. Κάλεσε ξανά τους πολιτειακές κυβερνήσεις να άρουν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί για την συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού.

Με πάνω από 3.000 ημερήσιους θανάτους στα μέσα Απριλίου, οι ΗΠΑ συνεχίζουν μέχρι σήμερα να καταγράφουν περίπου 1.000 θανάτους και 20.000 νέες μολύνσεις σε καθημερινή βάση.

Παρότι η πανδημία μοιάζει να επιβραδύνεται στη χώρα σε σύγκριση με την κορύφωσή της, στα μέσα Απριλίου, επαγγελματίες της υγείας ανησυχούν για τον κίνδυνο αναζωπύρωσης τις επόμενες εβδομάδες, καθώς συνεχίζονται οι μαζικές κινητοποιήσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας σε δεκάδες πόλεις της χώρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share