Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Αδιανόητο: 18χρονος δάγκωσε αστυνομικό

Σοκ

11 Ιουνίου 2020 18:10
Αδιανόητο: 18χρονος δάγκωσε αστυνομικό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Γύρω στις 7μ.μ. χθες, μέλη της ΥΚΑΝ, ανέκοψαν σε δρόμο της Λευκωσίας, αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 23χρονη έχοντας ως συνοδηγό έναν 18χρονο μαθητή.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών, να διενεργήσουν έρευνα στο όχημα, ο 18χρονος φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικό, δαγκώνοντάς τον στο χέρι. Ως αποτέλεσμα, ο 18χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα. Ενώ, φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση βιασμού μιας 26χρονης γυναίκας στην Ουκρανία από αστυνομικό, ενώ είχε πάει στο τμήμα να καταθέσει ως μάρτυρας

Στην έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν εντός του οχήματος έξι συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 38 γραμμαρίων περίπου. Επίσης, στην προσωπική τσάντα της 23χρονης, εντοπίστηκε ποσότητα ρητίνης κάνναβης, βάρους ενός γραμμαρίου περίπου, ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 0,2 γραμμαρίων περίπου, ποσότητα κάνναβης βάρους δύο γραμμαρίων περίπου και το χρηματικό ποσό των €885.

Εναντίον της 23χρονης και του 18χρονου εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Λευκωσίας) διερευνά την υπόθεση.

Άφησαν 75χρονο αιμόφυρτο στο έδαφος - Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας (Video)

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι επιθέσεις αστυνομικών σε διαδηλωτές για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. Τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ και «τον φόβο που είδε στα μάτια του» περιγράφει στους New York Times, ο φίλος του Μόρις Λέστερ Χολ, που ήταν μαζί του λίγο πριν δολοφονηθεί από αστυνομικούς σε δρόμο της Μινεάπολης

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι αστυνομικοί στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης έσπρωξαν έναν 75χρονο που τους μίλησε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Ο ηλικιωμένος φαίνεται αρχικά να πλησιάζει τους αστυνομικούς και να τους μιλά χωρίς να παίρνει απάντηση. Όταν πλησίασε πιο κοντά, ένας αστυνομικός τον έσπρωξε και τον έριξε στο έδαφος. Αυτό που σοκάρει όμως είναι πως ο ηλικιωμένος έμεινε αναίσθητος για λίγη ώρα ενώ αιμορραγούσε.

Ωστόσο οι αστυνομικοί αντί να τον βοηθήσουν και να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, τον παράτησαν προχωρώντας προς τον προορισμό τους. Ένας διαδηλωτής επιχείρησε να βοηθήσει τον ηλικιωμένο ωστόσο αστυνομικός τον εμπόδισε. Ταυτόχρονα, ακόμα ένας αστυνομικός επιχείρησε να εμποδίσει την καταγραφή του συμβάντος.

Λίγη ώρα μετά έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκη, Αντριου Κουόμο, πως οι δύο αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως «αδικαιολόγητο και απολύτως ντροπιαστικό».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share