Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2021

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Πυροσβέστης κρεμάστηκε στα 50 μέτρα για να σώσει κοριτσάκι που κινδύνευε (Video)

Σοκ

10 Ιουνίου 2020 16:14
Βίντεο που κόβει την ανάσα: Πυροσβέστης κρεμάστηκε στα 50 μέτρα για να σώσει κοριτσάκι που κινδύνευε (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το πεντάχρονο κοριτσάκι έπαιζε μπροστά στα μάτια της μητέρας του στο διαμέρισμα τους στον 16ο όροφο μιας πολυκατοικίας στην πόλη Γουνάν στην Κίνα. Ενώ, ένα 3χρονο κοριτσάκι βρέθηκε μέσα σε ένα τροχόσπιτο σε τραγική κατάσταση. Αυτό που του συνέβη δεν μπορούσαν να το πιστέψουν ούτε οι αστυνομικοί.

Κάποια στιγμή και ενώ η μητέρα του είχε πάει στην κουζίνα, η μικρούλα άνοιξε το παράθυρο πέρασε όλο το κορμί της έξω και έμεινε στο κενό. Από κάτω της; Έχασκε ένα κενό 50 μέτρων. Η μικρή άρχισε να φωνάζει και να κλαίει αλλά δεν μπορούσε να μπει πάλι μέσα από το παράθυρο. Η μητέρα της και εκείνη δεν την έφτανε για να την τραβήξει. Η ζωή της κρεμόταν από μια κλωστή. Το μόνο που μπορούσε να κάνει η μητέρα ήταν να της πει να κρατηθεί καλά και να μείνει ακίνητη.

Γείτονες που είδαν την μικρή στο κενό, έξω από το παράθυρο ενημέρωσαν την πυροσβεστική η οποία έφτασε εξαιρετικά γρήγορα. Όμως δεν υπήρχε τόσο ψηλός γερανός για να φτάσει μέχρι το σημείο που βρισκόταν η μικρή. Τότε οι πυροσβέστες σκέφτηκαν κάτι άλλο.

Ανέβηκαν σε ένα μπαλκόνι ακόμη πιο ψηλά, και έδεσαν έναν πυροσβέστη τον οποίο κατέβαζαν σιγά σιγά μέχρι να φτάσε τη μικρή. Όταν την έφτασε την πήρε αγκαλιά και την έσπρωξε μέσα στο παράθυρο στην ασφάλεια του σπιτιού της.

Bίντεο-σοκ: 3χρονο κοριτσάκι παίζει δίπλα στη νεκρή μητέρα του

Ένα βίντεο από σιδηροδρομικό σταθμό της Ινδίας, όπου διακρίνεται ένα 3χρονο κοριτσάκι να παίζει δίπλα στο νεκρό σώμα της μητέρας του, η οποία κατέρρευσε από εξάντληση, πείνα και δίψα, μετά από ένα ταξίδι σε ένα ασφυκτικά γεμάτο τρένο, προκαλεί σοκ. Ενώ, ανατριχίλα προκαλεί η στιγμή που μία 33χρονη απήγαγε ένα 5χρονο κοριτσάκι από παιδική χαρά που έμενε σε γειτονικό σπίτι σε ένα χωριό της Βρετανίας.

Όπως αναφέρει η Daily Mail η 35χρονη πέθανε στο σταθμό Muzaffarpur, στο βόρειο τμήμα του Μπιχάρ. Ήταν μία από τους εκατομμύρια εσωτερικούς μετανάστες στην Ινδία, η οποία επέστρεφε στο χωριό της μετά το lockdown που κήρυξε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αιτία του θανάτου της ήταν η πείνα, η δίψα και η εξάντληση μετά από ένα ταξίδι περίπου 1.800 χλμ. με το τρένο.

Στην Ινδία η κυβέρνηση έχει ναυλώσει τρένα, προκειμένου να επιστρέψουν όσοι έχασαν την δουλειά τους εξαιτίας του lockdown στα χωριά τους, αλλά σύμφωνα με τις καταγγελίες οι συνθήκες σε αυτά είναι απαράδεκτες. Συνολικά εννέα εσωτερικοί μετανάστες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού 2 ετών, που ταξίδευαν στο ίδιο τρένο με την Khatoon, αναφέρθηκε ότι πέθαναν σε μόλις τρεις ημέρες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι οι θάνατοι οφείλονταν στην εξάντληση, καθώς η θερμοκρασία μέσα στα τρένα ξεπερνά του 50 βαθμούς Κελσίου, ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση σε τρόφιμα ή νερό. Η ινδική κυβέρνηση αρνείται αυτές τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονται σε προϋπάρχουσες ιατρικές παθήσεις και ότι πρόκειται για άτομα που είχαν πάει σε μεγάλες πόλεις για θεραπεία και προσπαθούσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share