Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση Μαντλίν: Αποκάλυψη-βόμβα από την νταντά της

Σοκ

9 Ιουνίου 2020 15:08
Υπόθεση Μαντλίν: Αποκάλυψη-βόμβα από την νταντά της
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε η Daily Mail για την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν. Επίσης, ακόμη μία νέα ανατριχιαστική μαρτυρία ήρθε στο «φως» και δείχνει την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του Γερμανού που είναι πια ο Νο1 ύποπτος για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, η νταντά της τρίχρονης - τότε - Μαντλίν είχε αναγνωρίσει ως νούμερο ένα ύποπτο, τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, για την απαγωγή και δολοφονία του κοριτσιού, μόλις πέντε ημέρες μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση.

«Την ημέρα που έδωσα κατάθεση στην αστυνομία, στις 8 Μαΐου 2007, μου έδειξαν κάποιες φωτογραφίες. Αναγνώρισα έναν άντρα που ήταν παιδόφιλος. Γνωρίζω το όνομα του (σ.σ. του Μπρίκνερ) και το πρόσωπο του από τις φωτογραφίες που μου έδειξαν».

O Κρίστιαν Μπρίκνερ, είναι ο 43χρονος Γερμανός παιδόφιλος, κρατούμενος στις φυλακές, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε το τρίχρονο κοριτσάκι, καθώς εκείνη την περίοδο τριγυρνούσε στην περιοχή της εξαφάνισης με ένα βαν.

Θρίλερ στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν: Νέα μαρτυρία «φωτιά» - «Την είδα να...»

Κορυφώνεται το θρίλερ στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν, καθώς ένας μάρτυρας υποστηρίζει ότι είδε τη μικρή Μαντλίν να μπαίνει σε ένα βαν, που ανήκε σε έναν Γερμανό, μαζί με έναν άνδρα μόλις μερικές εβδομάδες μετά την εξαφάνισή της το 2007. Παράλληλα, βρέθηκε ο άνδρας στον οποίον μίλησε ο Γερμανός 30 λεπτά πριν την εξαφάνιση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail, ο μάρτυρας είδε τη μικρή Μαντλίν να βγαίνει από ένα εστιατόριο στην πόλη Alcossebre προτού μπει στο βαν με τον συγκεκριμένο άνδρα.

Είναι μία από τις πολλές μαρτυρίες που καταγράφηκαν τις ημέρες που ακολούθησαν την εξαφάνιση της τρίχρονης από το θέρετρο στην Πορτογαλία, στο οποίο έκανε διακοπές με τους γονείς της. Ωστόσο η σημασία της συγκεκριμένης μαρτυρίας που ήρθε στο προσκήνιο είναι μεγάλη από τη στιγμή που ο παιδόφιλος Christian Brueckner έχει πια ανακηρυχθεί σε νούμερο 1 ύποπτο για την εξαφάνιση της Μαντλίν. Βρετανοί αστυνομικοί θεωρούν πως ο 43χρονος Γερμανός ζούσε σε ένα VW T3 Westerfalia βαν στο τουριστικό θέρετρο Praia da Luz της Πορτογαλίας την περίοδο της εξαφάνισης της μικρής, πριν από 13 χρόνια.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Brueckner είχε ζήσει σε μια απομακρυσμένη αγροικία με θέα στην Praia da Luz από το 1999 έως το 2006 και ίσως έμενε σε ένα τροχόσπιτο τη στιγμή που η 3χρονη εξαφανίστηκε.

Tι αναφέρει η μαρτυρία

Σύμφωνα με την μαρτυρία, είδαν την μικρή Μαντλίν στις 11 το πρωί της 28ης Μαΐου του 2007, τρεις εβδομάδες αφότου εξαφανίστηκε- να βγαίνει από ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Alcossebre, μια πόλη που βρίσκεται περίπου 600 χιλιόμετρα από το σημείο της εξαφάνισης. Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λέστερ, εξέδωσε πλέον ένα διεθνές ένταλμα μέσω Ιντερπόλ, ζητώντας από της ισπανικές και τις γερμανικές Αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, ζητεί από τα τοπικά αστυνομικά τμήματα να εξετάσουν εξονυχιστικά τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή, να μιλήσουν με τυχόν μάρτυρες, αλλά και να παραδώσουν τα στοιχεία για το βαν. Μέχρι στιγμής δεν διευκρινίζεται τι από όλα αυτά έχει διερευνηθεί.

Μάλιστα, είναι ήδη γνωστό πως ο 43χρονος Γερμανός ζούσε σε πολύ μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο, στο οποίο έμενε η μικρή Μαντλίν με τους γονείς της κι από το οποίο εξαφανίστηκε. Γείτονες, μάλιστα, έχουν δηλώσει πως συχνά κοιμόταν μέσα στο βαν που είχε στην κατοχή του. Η Daily Mail την Κυριακή έθεσε το ερώτημα στη Scotland Yard αν η εγγραφή του φορτηγού ήταν ίδια με αυτήν που αναγνωρίστηκε το 2007, αλλά η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν αποκαλύπτει αυτές τις λεπτομέρειες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share