Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμός στο κέντρο της Αθήνας: Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Συμβαίνει τώρα

9 Ιουνίου 2020 14:43
Χαμός στο κέντρο της Αθήνας: Ένταση στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα έξω από τη Βουλή, όπου έφτασε η πορεία των εκπαιδευτικών. Συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να μετακινήσουν την κλούβα που βρίσκεται στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου να μετακινηθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

«Απαιτούμε να αποχωρήσουν οι κλούβες και τα ΜΑΤ. Απαράδεκτη η στάση της κυβέρνησης» είπε διαδηλωτής από το μεγάφωνο. Επεισόδια είχαν σημειωθεί και στην Μαλακάσα, την ώρα που διαμαρτύρονταν για τις δύο δομές με 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες στην περιοχή.

Εκπαιδευτικοί και φοιτητικοί σύλλογοι διαμαρτύρονται κάνοντας συλλαλητήριο για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ψηφίζεται αύριο στην Βουλή.

Επεισόδια στο Σύνταγμα μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας

Επεισόδια και συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών ξέσπασαν στην πλατεία Συντάγματος, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, με τους δρόμους να έχουν κλείσει προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν τα σκαλιά στον Άγνωστο Στρατιώτη, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της Αστυνομίας να τους απωθήσουν.

Οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας εν μέσω επιδημίας, κάνοντας λόγο για έλλειψη διάθεσης διαλόγου από την κυβέρνηση, ενώ οι διατάξεις του νομοσχεδίου για αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα αναμένεται να επιφέρει απολύσεις εκπαιδευτικών και συνολικά υποβάθμιση της Παιδείας.

Επιπλέον, από τις ομοσπονδίες ασκείται έντονη κριτική για την θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ, κάνοντας λόγο για εξώθηση των μαθητών από τη δημόσια εκπαίδευση στα ιδιωτικά ΙΕΚ.

Άγρια νύχτα επεισοδίων στην Αθήνα - Έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς (Video)

Άγρια νύχτα επεισοδίων είχαμε στην Αθήνα με 400 περίπου άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο να προκαλούν εκτεταμένες ζημιές, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων, ενώ προχώρησαν και σε ρίψη μολότοφ προς τους άνδρες της αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, οι αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα ως απάντηση στις συλλήψεις και προσαγωγές που σημειώθηκαν νωρίτερα, για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή στην πλατεία Αγίου Γεωργίου.

Ο νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες σε καταστήματα στην Κυψέλη προκαλώντας ζημιές στην προσόψεις συνοικιακών καταστημάτων και σούπερ μάρκετ, ενώ την «πλήρωσαν» και κάποια οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή εκείνη τη στιγμή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share