Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας - Που παρατηρείται μποτιλιάρισμα (photo)

Ουρές χιλιομέτρων

9 Ιουνίου 2020 10:16
Αυξημένη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας - Που παρατηρείται μποτιλιάρισμα (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αυξημένη κίνηση θα συναντήσουν οι οδηγοί αυτή την ώρα σε κεντρικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής. Ενώ, ελεύθερα θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται τα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς τους περιορισμούς που θέτει ο Δακτύλιος.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, μποτιλιάρισμα καταγράφεται τώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος στις Τρεις Γέφυρες και στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Ψυχικού.

Κίνηση ακόμη, υπάρχει στην Κατεχάκη στο ρεύμα προς Καρέα, στο ύψος του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου. Αυξημένη η κίνηση και στη λεωφόρο Γαλατσίου. Χαμηλές ταχύτητες για τα οχήματα και στην Αρδηττού, στο ύψος του Παναθηναϊκού Σταδίου.

Απαγόρευση μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας: Μόνο με SMS η πρόσβαση από 15 Ιουνίου - Τι αλλάζει

Αλλάζουν όλα από τις 15 Ιουνίου σχετικά με την πρόσβαση και την διέλευση με ΙΧ από το κέντρο της Αθήνας, καθώς θα απαιτείται αποστολή γραπτού sms. Με τον Μπακογιάννη να έχει ανακοινώσει ότι το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας ξεκινά στα τέλη Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστά η αποστολή sms, θα είναι ένας από τους τρόπους μέσω του οποίου θα μπορούμε να μεταβαίνουμε στο ιστορικό κέντρο καθώς τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Αθηναίων επιπλέον επιλογές για να μπορούμε να σταθμεύουμε το όχημα μας.

Για την ώρα ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο οι μόνιμοι κάτοικοι να επιδεικνύουν μόνο την σχετική κάρτα στάθμευσης και όλοι οι υπόλοιποι να κάνουν κράτηση σε συγκεκριμένα πάρκινγκ. Σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύουν το sms που έχουν αποστείλει από το οποίο θα επιβεβαιώνεται η κράτηση σε συγκεκριμένο χώρο. Όσοι εργάζονται στην περιοχή θα σταθμεύουν μόνο σε θέσεις πάρκινγκ τις οποίες θα έχουν μισθωθεί.

Στις περιοχές Πλάκας και εμπορικού κέντρου λειτουργούν αρκετά υπαίθρια και στεγασμένα πάρκινγκ. Αυτά θα οργανώσουν σύστημα «κράτησης θέσεων ΙΧ», με το οποίο θα επικοινωνούν οι κάτοχοι. Το μήνυμα που θα βεβαιώνει την κράτηση θα επιδεικνύεται στα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος σχετικά με τους δρόμους που θα κλείσουν είναι:

  • Αθηνάς, Ερμού, Μητροπόλεως, Αιόλου, Ολγας, Ηρώδου Αττικού, Σίνα και Ρήγα Φεραίου).
  • Το εμπορικό τρίγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως - Ερμού - Αθηνάς - Σταδίου και το τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς έως την οδό Αγ. Ασωμάτων και η Πλάκα που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως - Ερμού - Αγίων Ασωμάτων - Αποστόλου Παύλου - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας - Φιλελλήνων.

Επίσης θα επεκταθούν τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος με αντίστοιχη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share