Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Έχασε την μάχη 79χρονη στην Αλεξανδρούπολη - 183 οι νεκροί στη χώρα μας

Συνεχίζεται η τραγωδία

9 Ιουνίου 2020 09:34
Κορωνοϊός: Έχασε την μάχη 79χρονη στην Αλεξανδρούπολη - 183 οι νεκροί στη χώρα μας
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ακόμα ένας θάνατος από κορωνοϊό σημειώθηκε στη χώρα μας το βράδυ της Δευτέρας, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των νεκρών στους 183. Παράλληλα, υγειονομικός συναγερμός έχει σημάνει και πάλι στη χώρα μας, μετά τα 97 κρούσματα κορωνοϊού των προηγούμενων τεσσάρων ημερών, καθώς εκτίναξαν δραματικά τον αριθμό των περιστατικών που καταγράφονταν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Πιο συγκεκριμένα, μία γυναίκα 79 ετών από το Σουφλί, που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης στις 4 Ιουνίου, κατέληξε χθες στις 23:30. Η γυναίκα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ, ενώ έπασχε και από υποκείμενα νοσήματα.

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει ανά πάσα στιγμή» - Έρχονται τοπικά lockdown

Προειδοποίηση για νέα μέτρα lockdown μετά τα 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν μέσα σε 4 ημέρες, έστειλε ο ΕΟΔΥ, και μας ξυπνάει τον χειρότερο μας εφιάλτη.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί» αναφέρει η ακροτελεύτια παράγραφος της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ όπου ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα, από την Πέμπτη 4/6/2020.

Είναι προφανής ο υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση και οι ειδικοί του υπ. Υγείας θα εισηγηθούν την επιβολή νέων μέτρων lockdown σε τοπικό επίπεδο, εφόσον χρειαστεί ή και σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς που φέρνουν κρούσματα στην χώρα.

Η αναφορά ότι «παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» σχετίζεται με τα προαναφερόμενα..

Η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι έχουν χτυπήσει το καμπανάκι για τα φαινόμενα συνωστισμού-συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν στη Μύκονο -όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε υπαίθριο μπαρ, αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών για αποφυγή του συνωστισμού λόγω κορωνοϊού - αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share