Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει ανά πάσα στιγμή» - Έρχονται τοπικά lockdown

Προειδοποίηση

8 Ιουνίου 2020 21:00
«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει ανά πάσα στιγμή» - Έρχονται τοπικά lockdown

Προειδοποίηση για νέα μέτρα lockdown μετά τα 97 νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν μέσα σε 4 ημέρες, έστειλε ο ΕΟΔΥ, και μας ξυπνάει τον χειρότερο μας εφιάλτη.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί» αναφέρει η ακροτελεύτια παράγραφος της σημερινής επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ όπου ανακοινώθηκαν 97 νέα κρούσματα, από την Πέμπτη 4/6/2020.

Είναι προφανής ο υπαινιγμός ότι η κυβέρνηση και οι ειδικοί του υπ. Υγείας θα εισηγηθούν την επιβολή νέων μέτρων lockdown σε τοπικό επίπεδο, εφόσον χρειαστεί ή και σε απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένα αεροδρόμια ή συγκεκριμένους προορισμούς που φέρνουν κρούσματα στην χώρα.

Η αναφορά ότι «παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο» σχετίζεται με τα προαναφερόμενα..

Η κυβέρνηση και οι λοιμωξιολόγοι έχουν χτυπήσει το καμπανάκι για τα φαινόμενα συνωστισμού-συγχρωτισμού που παρατηρήθηκαν στη Μύκονο -όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε υπαίθριο μπαρ, αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών για αποφυγή του συνωστισμού λόγω κορωνοϊού - αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 280 νέα κρούσματα

Η Ιταλία δεν μπορεί να απαλλαχθεί από τον χειρότερο της εφιάλτη, αφού οι αριθμοί των κρουσμάτων και των νεκρών από κορωνοϊό αυξάνονται συνεχώς.

Το 70% των νέων περιστατικών του κορωνοϊού καταγράφηκε στη βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στη Λομβαρδία. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών είναι 235.278, ενώ τρομακτική είναι και η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.964. Παράλληλα, 166.584 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Την Κυριακή (07.06.2020) το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 234.998 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.899 άνθρωποι, ενώ 165.837 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 65 άνθρωποι και καταγράφηκαν 280 νέα κρούσματα. 747 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Στο μεταξύ, 283 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 4.729 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 29.718 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share