Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 280 νέα κρούσματα

Κατακόρυφη αύξηση

8 Ιουνίου 2020 20:15
Κορωνοϊός στην Ιταλία: 280 νέα κρούσματα

Η Ιταλία δεν μπορεί να απαλλαχθεί από τον χειρότερο της εφιάλτη, αφού οι αριθμοί των κρουσμάτων και των νεκρών από κορωνοϊό αυξάνονται συνεχώς.

Το 70% των νέων περιστατικών του κορωνοϊού καταγράφηκε στη βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στη Λομβαρδία. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών είναι 235.278, ενώ τρομακτική είναι και η αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.964. Παράλληλα, 166.584 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Την Κυριακή (07.06.2020) το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 234.998 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.899 άνθρωποι, ενώ 165.837 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 65 άνθρωποι και καταγράφηκαν 280 νέα κρούσματα. 747 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Στο μεταξύ, 283 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 4.729 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 29.718 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Νίκος Χαρδαλιάς: "Δεν έχουμε απαλλαγεί ακόμα..."- Τι είπε για τα εισαγόμενα κρούσματα;

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, και τόνισε ότι δεν έχουμε απαλλαγεί σε καμία περίπτωση από αυτόν.

«Όποιος νομίζει ότι έχουμε απαλλαγεί από τον κορωνοϊό κάνει λάθος», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και προσθέτοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην καθημερινότητα τους, ενώ σήμερα ραγδαία ήταν η αύξηση των κρουσμάτων, και μας θυμίζει την περίοδο πριν από την καραντίνα.

«Το ζήτημα είναι να παραμείνουμε σε επιφυλακή, να παραμείνουμε σε εγρήγορση και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι το ζήτημα της εξέλιξης του ιού είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο σε σχέση», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του GRtimes.gr και πρόσθεσε πως αν ο καθένας τηρεί τα μέτρα είναι πιο εύκολο να σταματήσουν μικροί πυρήνες που θα λειτουργήσουν σαν πολλαπλασιαστές.

«Δε θα εξαφανιστούν τα κρούσματα», τόνισε και υπογράμμισε ότι πρέπει να εφαρμοστούν τα πρωτόκολλα για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και εξαπλωθεί ο ιός.

Σχετικά με τα πρόσφατα «εισαγόμενα» κρούσματα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι παρακολουθούνται επιδημιολογικά όλες οι χώρες, όχι μόνο οι 29.

Κορωνοϊός: Επιστρέφει η καθημερινή ενημέρωση για την πορεία του στη χώρα

Μπορεί τα μέτρα να έχουν χαλαρώσει πολύ και τα μαγαζιά ανοίγουν σταδιακά,ωστόσο κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται. Ο μεγαλύτερος εχθρός, είναι ο εφησυχασμός, για αυτό και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού επιστρέφει η ενημέρωση.

Έτσι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, Έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share