Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σάκης Αρναούτογλου: "Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν τις..."

Ο καιρός της εβδομάδας

8 Ιουνίου 2020 19:30
Σάκης Αρναούτογλου:

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για τον καιρό της εβδομάδας, ο οποίος παραμένει άστατος, αν και η κακοκαιρία έχει τελειώσει για τα καλά.

Ο καιρός παραμένει άστατος και την Τρίτη, με συννεφιά στη Βόρεια Ελλάδα και στην Θεσσαλία. Θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ορεινά. Ο υδράργυρος θα σημειώσει σχετική άνοδο συγκριτικά με τις προηγούμενες νύχτες και μέρες. Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην υπόλοιπη χώρα.

Λίγες αραιές συννεφιές και γενικά ηλιοφάνεια, ο υδράργυρος κατά μέσο όρο στους 29 βαθμούς κελσίου στην Αττική, ενώ στην Θεσσαλονίκη υπάρχει πιθανότητα για βροχές. Μάλιστα η κατάλληλη μέρα για εκδρομή είναι αυτή που θα δείτε εδώ.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά καλός, αλλά και την Πέμπτη, αν και δεν θα λείψουν ανά τόπους καταιγίδες και βροχές. Την Παρασκευή ο πιο άστατος καιρός θα είναι στην περιοχή που θα δείτε στο βίντεο παρακάτω:

«Έρχεται κύμα αφρικανικής σκόνης» - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Video)

«Καμπανάκι« χτύπησε ο έμπειρος μετεωρολόγος Σάκης Αρανούτογλου κάνοντας λόγο για ένα «κύμα αφρικανικής σκόνης» που είναι προ των πυλών και θα «χτυπήσει» την χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε και για την εξέλιξη του καιρού για το προσεχές τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Με τον Τάσο Αρνιακό να αναφέρει, ότι επιτέλους ήρθε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, αλλά το Σάββατο (6/6) θα υπάρξει πρόσκαιρη διαταραχή.

Ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρθηκε αρχικά στην αυριανή μέρα, λέγοντας πως θα δούμε αραιές συννεφιές, η οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να βρέξει. Οι μετεωρολογικές συνθήκες στη Δυτική Ελλάδα θα ευνοήσουν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Δείτε στο βίντεο την αναλυτική του πρόγνωση:

«Καλοκαιρινός καιρός ύστερα από 10 μέρες αλλά προσοχή το Σάββατο...» - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Καιρός σήμερα: Μετά από 10 μέρες αστάθειας, ο καλός καιρός επιστρέφει στην χώρα σήμερα (4/6), όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά θα χρειαστεί προσοχή το Σάββατο (6/6) λόγω μιας προσωρινής διαταραχής, ενώ και ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε παρά τον περιορισμό βροχών και καταιγίδων.

Οι συνθήκες, πάντως, για την Πέμπτη θα είναι εξαιρετικές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, με τους ανέμους να φτάνουν μέχρι τα 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 28 βαθμούς. Παρόμοιες συνθήκες θα υπάρξουν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους ακόμη πιο εξασθενημένους και τον υδράργυρο στους 27 και 26 βαθμούς αντίστοιχα.

Την Παρασκευή (5/6) το σκηνικό θα είναι ίδιο, με θερμή αέρια μάζα να έρχεται από την Αφρική, αλλά από το βράδυ θα έρθει ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει βροχοπτώσεις το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή (7/6) κι έπειτα ο καιρός θα είναι ξανά καλοκαιρινός.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share