Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

"Ο καιρός ιδιαίτερα Τετάρτη και Πέμπτη θα..." - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Τι ανέφερε ο μετεωρολόγος;

8 Ιουνίου 2020 09:00
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε τη σημερινή πρόγνωση για τον καιρό, ωστόσο μίλησε και για τη βδομάδα γενικά, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "δεν αποκλείεται κύμα βροχοπτώσεων στη χώρα μας, ιδιαίτερα Τετάρτη και Πέμπτη και με έμφαση ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας."

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή! Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου, από σήμερα ο καιρός θα είναι καλύτερος με ήλιο και ζέστη αλλά και με την θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα υπάρξουν λίγες συννεφιές στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

Όμως, μέσα στην εβδομάδα ο καιρός θα είναι ζεστός, αλλά και ασταθής, αφού θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να λέει: "Αυτό δε θα σημαίνει ότι θα χαλάει όλη η μέρα. Θα ξεκινάει η μέρα με ηλιοφάνεια, μπορεί το απόγευμα να συννεφιάζει σε ορεινές, ημιορεινές περιοχές και να έχουμε τοπικές καταιγίδες προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα με έμφαση τη Μακεδονία και τη Θράκη".

Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο παρακάτω βίντεο:

Εκτός όμως, από την πρόγνωση της ημέρας και της εβδομάδας, δείτε εδώ τον καιρό που προβλέπουν για ολόκληρο το Καλοκαίρι.

Καιρός σήμερα: Θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς - Αναλυτική πρόγνωση

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα, με τη θερμοκρασία να "σκαρφαλώνει" πάνω από τους 30 βαθμούς. Ωστόσο, σε κάποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται αίθριος καιρός με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς σε αρκετές περιοχές. Εξαίρεση στην σημερινή ηλιοφάνεια θα αποτελέσουν κάποιες τοπικές βροχές μικρής διάρκειας που αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, όπως είχε τονίσει και ο Τάσος Αρνιακός.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share