Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Anonymous Greece: Απάντηση στους Τούρκους χάκερς

«Έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας

7 Ιουνίου 2020 16:07
Anonymous Greece: Απάντηση στους Τούρκους χάκερς
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Λίγη ώρα μετά το «χτύπημα» Τούρκων χάκερς, οι οποίοι «έριξαν» τη σελίδα του δήμου Χαλκηδόνος, οι Anonymous Greece απάντησαν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Anonymous Greece στην σελίδα τους στο Facebook, «έριξαν» τη σελίδα του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Μάλιστα, στην άκρως επιθετική ανάρτηση τονίζουν: «Μετά από επίθεση που δέχτηκε η Ελλάδα και συγκεκριμένα ένας Δήμος της Ελλάδας (κάτι ασήμαντο για εμάς) από την Τουρκία, προχωρήσαμε και εμείς σε επίθεση. Το τουρκικό υπουργείο εθνικής αμύνης είναι εκτός. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους μογγολους να ηρεμήσουν γιατί θα χάσουν την μπάλα».

Δείτε την ανάρτηση:

Άμεση αντίδραση Κυριάκου Μητσοτάκη: Επιστολή στην ΕΕ για την τουρκική προκλητικότητα

Άμεση ήταν η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, με τον πρωθυπουργό να στέλνει επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, συγκεκριμένα, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αλλά και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Το νέο αυτό ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, με την ένταση να γίνεται ολοένα μεγαλύτερη, αφού υπάρχει κίνδυνος να επανέλθουν στα σύνορα μετανάστες, με... σπρώξιμο από τον Ερντογάν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε κρίση στις ελληνοτουρκικές αλλά συνολικά στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Στο μεταξύ, «Δεν επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για κινητικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι: «Είχαμε και εμείς χτες το βράδυ την πληροφορία για κινητικότητα. Δεν επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο».

Όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος παρατηρείται μια μικρή αυθόρμητη κινητικότητα, όπως κι άλλες φορές στο παρελθόν.

Για ροή μεταναστών σε γκρουπ που είναι διαχειρίσιμη έκανε λόγο ο πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Παναγιώτης Χαρέλας, το πρωί της Πέμπτης λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες για μετακινήσεις μεταναστών με λεωφορεία στην Αδριανούπολη.

«Προσπαθούν να περάσουν και με βάρκες το ποτάμι. Συγκεντρώνονται όχι σε βαθμό που να μας προκαλούν ανησυχία. Υπάρχει κινητικότητα, είμαστε σε ετοιμότητα» είπε ο Παναγιώτης Χαρέλας στον ΣΚΑΪ εκτιμώντας ότι «θέλουν να τεστάρουν τα αντανακλαστικά μας».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share