Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγικός θάνατος σέρφερ από επίθεση καρχαρία

Τι συνέβη;

7 Ιουνίου 2020 08:28
Τραγικός θάνατος σέρφερ από επίθεση καρχαρία

Ένας καρχαρίας τριών μέτρων επιτέθηκε και σκότωσε σήμερα έναν 60χρονο Αυστραλό ο οποίος έκανε σερφ στα ανοιχτά μιας πολυσύχναστης παραλίας στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ωστόσο, λίγο καιρό πριν 15 λευκοί καρχαρίες καταβρόχθισαν έναν 26χρονο σέρφερ.

Ο 60χρονος έκανε σερφ σήμερα το πρωί στο Κίνγκσκλιφ, σε απόσταση περίπου εκατό χιλιομέτρων νότια του Μπρέσμπεϊν, όταν ο καρχαρίας τον άρπαξε από το πόδι.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι πολλοί σέρφερ έσπευσαν να τον βοηθήσουν και έδιωξαν τον καρχαρία, πριν μεταφέρουν τον τραυματισμένο άνδρα στην ακτή», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Στον σέρφερ χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες για σοβαρά τραύματα στο αριστερό πόδι του, όμως υπέκυψε επιτόπου», ανέφερε η αστυνομία.

Πρόκειται για την τρίτη γνωστή θανατηφόρα επίθεση καρχαρία που γίνεται φέτος στην Αυστραλία. Στη χώρα οι επιθέσεις καρχαριών είναι συχνές, όμως σπάνια είναι θανατηφόρες.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Taronga Conservation Society, μιας κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι αρμόδια για μερικά ζωολογικά πάρκα, το 2019 είχαν γίνει 27 επιθέσεις καρχαριών στην Αυστραλία, αλλά καμιά δεν ήταν θανατηφόρα.

Καρχαρίας επιτίθεται σε έναν σέρφερ- Αυτό που ακολούθησε θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

"Το Χάρο με τα μάτια του" είδε ένας Γάλλος σέρφερ στην Αυστραλία αφού ενώ βρισκόταν στη θάλασσα με τη σανίδα του δέχθηκε επίθεση από έναν καρχαρία. Απ' ότι φαίνεται οι καρχαρίες δεν έχουν καμία διάθεση να μοιραστούν τη θάλασσα με κάποιον άλλον καθώς λίγο καιρό πριν ένας λευκός καρχαρίας είχε επιτεθεί σε έναν δύτη, δείτε εδώ τι συνέβη.

Ο Γάλλος σέρφερ κατάφερε να γλιτώσει με μικροτραυματισμούς και να βγάλει τον καρχαρία... νοκ άουτ!

«Τον χτύπησα μια φορά άλλα μου κρατούσε τα πόδια. Την δεύτερη φορά με άφησε ήσυχο», δήλωσε ο 23ρονος στο 9 News. Ένας δεύτερος σέρφερ που βρισκόταν δίπλα του, νόμιζε ότι ο νεαρός έκανε πλάκα. «Τον άκουσα να ουρλιάζει. Πίστευα ειλικρινά ότι ήταν μια πλάκα», είπε ο Ματ Σεντάναρι. Στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι ο Γάλλος δεν αστειευόταν και έσπευσε να βοηθήσει.

Βίντεο δείχνει τους δύο άντρες να κολυμπούν γρήγορα μακριά από τον καρχαρία που τους ακολουθούσε. Το περιστατικό βιντεοσκόπησε ένας άντρας που βρισκόταν σε ένα βράχο και άκουσε κραυγές, όποτε άρχισε να τραβάει βίντεο.

Ο 23χρονος σέρφερ δήλωσε πως μόλις είναι και πάλι έτοιμος θα επιστρέψει στο σέρφινγκ.«Θέλω πραγματικά να γυρίσω στην θάλασσα - και θα το κάνω μόλις το πόδι μου είναι καλύτερα».

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share