Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Άφησαν 75χρονο αιμόφυρτο στο έδαφος - Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας (Video)

Σοκ

5 Ιουνίου 2020 13:39
Άφησαν 75χρονο αιμόφυρτο στο έδαφος - Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον οι επιθέσεις αστυνομικών σε διαδηλωτές για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ. Τις τελευταίες στιγμές του Τζορτζ Φλόιντ και «τον φόβο που είδε στα μάτια του» περιγράφει στους New York Times, ο φίλος του Μόρις Λέστερ Χολ, που ήταν μαζί του λίγο πριν δολοφονηθεί από αστυνομικούς σε δρόμο της Μινεάπολης

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι αστυνομικοί στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης έσπρωξαν έναν 75χρονο που τους μίλησε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Ο ηλικιωμένος φαίνεται αρχικά να πλησιάζει τους αστυνομικούς και να τους μιλά χωρίς να παίρνει απάντηση. Όταν πλησίασε πιο κοντά, ένας αστυνομικός τον έσπρωξε και τον έριξε στο έδαφος. Αυτό που σοκάρει όμως είναι πως ο ηλικιωμένος έμεινε αναίσθητος για λίγη ώρα ενώ αιμορραγούσε.

Ωστόσο οι αστυνομικοί αντί να τον βοηθήσουν και να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες, τον παράτησαν προχωρώντας προς τον προορισμό τους. Ένας διαδηλωτής επιχείρησε να βοηθήσει τον ηλικιωμένο ωστόσο αστυνομικός τον εμπόδισε. Ταυτόχρονα, ακόμα ένας αστυνομικός επιχείρησε να εμποδίσει την καταγραφή του συμβάντος.

Λίγη ώρα μετά έγινε γνωστό από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκη, Αντριου Κουόμο, πως οι δύο αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα άνευ αποδοχών, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως «αδικαιολόγητο και απολύτως ντροπιαστικό».

Θάνατος Τζορτζ Φλόιντ: «Μπλέκει» η υπόθεση του θανάτου μετά την νέα ιατροδικαστική εξέταση - Έπασχε από κορωνοϊό

«Μπλέκει» η υπόθεση του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, μετά την νέα ιατροδικαστική εξέταση, η οποία δεν κάνει ξεκάθαρα λόγο για δολοφονία από τον αστυνομικό Σόβιν, ενώ προστίθεται πως έπασχε από κορωνοϊό, χωρίς βέβαια να σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πέθανε από αυτό.

Η έκθεση αυτή, λοιπόν, έρχεται σε αντίθεση με την πρώτη αναφορά από τον ανεξάρτητο ιατροδικαστή, η οποία έκανε λόγο για ανθρωποκτονία, τονίζοντας ότι ο θάνατος προήλθε από «καρδιοπνευμονική ανακοπή» εξαιτίας της πίεσης που ασκήθηκε στην πλάτη και στον λαιμό του.

Η νέα έρευνα ανέδειξε ως αιτία θανάτου την «καρδιοπνευμονική ανακοπή», για την οποία δεν υπάρχει αναφορά ότι επήλθε από ασφυξία, λόγω της πίεσης που ασκούσε με το γόνατό του ο αστυνομικός. Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα «ασφυξίας λόγω παρατεταμένης συμπίεσης του λαιμού».

Στην έρευνα του Άντριου Μπέικερ αναφέρεται ότι ο Φλόιντ είχε μελανιές και κοψίματα στο κεφάλι, το πρόσωπο, το στόμα, τους ώμους, τα χέρια και τα πόδια, κάτι που φανερώνει πως υπέστη βία πριν τον θάνατό του.

Σημειώνεται επίσης πως το γόνατο του Τσόβιν, ήταν για πάνω από 8 λεπτά στον λαιμό του, ωστόσο σύμφωνα πάντα με το πόρισμα, δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις που να αποδεικνύουν πως η ασφυξία ήταν η αιτία θανάτου του θύματος.

Τέλος η αυτοψία έδειξε ότι ο Φλόιντ ήταν θετικός στον κορονοϊό ενώ αντιμετώπιζε καραδιακά προβλήματα και ιστορικό πίεσης.

Οι τοξικολογικές έδειξαν μέτρια επίπεδα φαιντανύλης και μεθαμφεταμίνης. Ωστόσο, τίποτα από τα παραπάνω δεν φέρεται να έχει σχέση με τα αίτια θανάτου του, όπως επισημαίνει το αποτέλεσμα της έρευνας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share