Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πέθανε ο Μάκης Σκλαβενίτης

Θρήνος

5 Ιουνίου 2020 13:20
Πέθανε ο Μάκης Σκλαβενίτης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θρήνος στο χώρο του αθλητισμού καθώς πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο Μάκης Σκλαβενίτης. Επίσης, «έφυγε» ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 74 ετών ο βετεράνος αμυντικός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Μπάμπης Τσιλιγγιρίδης.

Επρόκειτο για έναν εξαιρετικό δρομέα που είχε καταγράψει αξιοσημείωτες επιδόσεις όπως 3.03.23 στον Μαραθώνιο Ρόττερνταμ 2017, 3.10.20 στη Βιέννη το 2016 και πολλές ακόμη.

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Παυλής

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης (2014-2019) Δημήτρης Παυλής μετά από μάχη με την επάρατο νόσο. Επίσης, σε ηλικία 62 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Φρουτάς, σύζυγος της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Λαμία 1964 Ελένης Γιάχου - Φρουτά.

Ο Δημήτρης Παυλής, προερχόταν από αγροκτηνοτροφική οικογένεια. Γεννήθηκε το 1959 στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας και ήταν πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Για χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ιδιοκτήτης γραφείου οικονομολογικών εργασιών στην Τρίπολη και κατασκευαστής οικοδομών. Ο θάνατός του έχει σκορπίσει θλίψη στην περιοχή της Τρίπολης αλλά και στο αγαπημένο του Κιβέρι, απ' όπου κατάγεται η σύζυγός του Παναγιώτα Ντούτσου, κόρη του αείμνηστου βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ.

Πέθανε ο Βύρων Σαχαρίδης (Video)

Πλήρης ημερών σε ηλικία 99 ετών απεβίωσε την Τρίτη 26 Μαΐου ο ταξίαρχος (Ι) ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, Βύρων (Νώτης) Σαχαρίδης, ένας από τους τελευταίους αεροπόρους της γενιάς του ΄40 και βετεράνος πιλότος των Ελληνικών Μοιρών της Μέσης Ανατολής. Θρήνος επικρατεί και στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον θάνατο του στρατηγού Κωνσταντίνου Τόπη.

Ως μάχιμος πιλότος δίωξης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Βύρων Σαχαρίδης πήρε μέρος στις επιχειρήσεις της Βορείου Αφρικής, της Μεσογείου, της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας και στην κατεχόμενη Κρήτη μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας, πετώντας με αεροσκάφη Χάρικεην και Σπιτφάιρ.

Ο ταξίαρχος Βύρων Σαχαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στο Λεόντειο Λύκειο, τον Σεπτέμβριο του 1939 κατετάγη κατόπιν εξετάσεων στην Σχολή Ικάρων, με την 9η Σειρά. Τον Νοέμβριο του 2019 τιμήθηκε για τη προσφορά του στην πατρίδα από το ΓΕΑ και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο με ειδικό βραβείο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share