Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μετρό: Πυκνώνουν τα δρομολόγια από τις 9 Ιουνίου - Το νέο πρόγραμμα

Δείτε αναλυτικά

5 Ιουνίου 2020 10:55
Μετρό: Πυκνώνουν τα δρομολόγια από τις 9 Ιουνίου - Το νέο πρόγραμμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αυξάνεται η συχνότητα στα δρομολόγια των συρμών του Μετρό της Αθήνας από την Τρίτη 9 Ιουνίου, όπως έκανε γνωστό η ΣΤΑΣΥ σήμερα, Παρασκευή. Συγκεκριμένα, οι χρονοαποστάσεις των δρομολογίων στο Μετρό θα διαμορφωθούν στα 4,5 λεπτά από τα 5 λεπτά που είναι σήμερα.

Επίσης, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα των Μεταφορών, καθώς όχι μόνο έρχονται τα αποκαλυπτήρια για τους τρεις νέους σταθμούς του μετρό της Αθήνας, αλλά πρόκειται μάλιστα σε λίγα χρόνια να είναι έτοιμο προς λειτουργία το μετρό της Θεσσαλονίκης.

Το νέο πρόγραμμα των δρομολογίων στο Μετρό

  • Στη Γραμμή 2 του Μετρό, οι συρμοί θα περνούν ανά 4,5 λεπτά από τις 7:00 έως τις 11:00 καθώς και από τις 13:30 έως τις 17:30.
  • Στη Γραμμή 3 του Μετρό, οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς ανά 4,5 λεπτά από τις 7:00 έως τις 17:30.
  • Τα υπόλοιπες ώρες μέχρι και τις 20:30, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται ανά 5 λεπτά και στις δύο γραμμές του Μετρό.

Απαγόρευση μετακίνησης στο κέντρο της Αθήνας: Μόνο με SMS η πρόσβαση από 15 Ιουνίου - Τι αλλάζει

Αλλάζουν όλα από τις 15 Ιουνίου σχετικά με την πρόσβαση και την διέλευση με ΙΧ από το κέντρο της Αθήνας, καθώς θα απαιτείται αποστολή γραπτού sms. Με τον Μπακογιάννη να έχει ανακοινώσει ότι το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας ξεκινά στα τέλη Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστά η αποστολή sms, θα είναι ένας από τους τρόπους μέσω του οποίου θα μπορούμε να μεταβαίνουμε στο ιστορικό κέντρο καθώς τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν από τον Δήμο Αθηναίων επιπλέον επιλογές για να μπορούμε να σταθμεύουμε το όχημα μας.

Για την ώρα ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο οι μόνιμοι κάτοικοι να επιδεικνύουν μόνο την σχετική κάρτα στάθμευσης και όλοι οι υπόλοιποι να κάνουν κράτηση σε συγκεκριμένα πάρκινγκ. Σε περίπτωση ελέγχου θα επιδεικνύουν το sms που έχουν αποστείλει από το οποίο θα επιβεβαιώνεται η κράτηση σε συγκεκριμένο χώρο. Όσοι εργάζονται στην περιοχή θα σταθμεύουν μόνο σε θέσεις πάρκινγκ τις οποίες θα έχουν μισθωθεί.

Στις περιοχές Πλάκας και εμπορικού κέντρου λειτουργούν αρκετά υπαίθρια και στεγασμένα πάρκινγκ. Αυτά θα οργανώσουν σύστημα «κράτησης θέσεων ΙΧ», με το οποίο θα επικοινωνούν οι κάτοχοι. Το μήνυμα που θα βεβαιώνει την κράτηση θα επιδεικνύεται στα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας.

Τέλος σχετικά με τους δρόμους που θα κλείσουν είναι:

  • Αθηνάς, Ερμού, Μητροπόλεως, Αιόλου, Ολγας, Ηρώδου Αττικού, Σίνα και Ρήγα Φεραίου).
  • Το εμπορικό τρίγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως - Ερμού - Αθηνάς - Σταδίου και το τμήμα της οδού Ερμού από την οδό Αθηνάς έως την οδό Αγ. Ασωμάτων και η Πλάκα που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως - Ερμού - Αγίων Ασωμάτων - Αποστόλου Παύλου - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας - Φιλελλήνων.

Επίσης θα επεκταθούν τα πεζοδρόμια στην Πανεπιστημίου και στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος με αντίστοιχη μείωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share