Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

«Μπάσταρδα σκυλιά θα το πληρώσετε...» - Απίθανη επίθεση της αδελφής του Κιμ Γιονγκ Ουν

Άγριο ξέσπασμα

5 Ιουνίου 2020 08:00
«Μπάσταρδα σκυλιά θα το πληρώσετε...» - Απίθανη επίθεση της αδελφής του Κιμ Γιονγκ Ουν
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σε μια απίθανη επίθεση προχώρησε η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία με ανακοίνωσή της πετά τα «βέλη» της προς την Νότια Κορέα με τρομερούς χαρακτηρισμούς για τους ίδιους τους συμπατριώτες της, αποκαλώντας τους «μπάσταρδα σκυλιά» και «αποβράσματα» μεταξύ άλλων.

Στην ανακοίνωσή της η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιο Τζονγκ, «ξεσπά» με αυτό τον τρόπο στους συμπατριώτες της, που έχουν αυτομολήσει στη γειτονική χώρα και είναι υπεύθυνοι για τα φυλλάδια προπαγάνδας, μέσα σε ένα κλίμα αμφισβήτησης για το αν είναι ζωντανός ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η «πριγκίπισσα της Βόρειας Κορέας», με ανακοίνωσή της, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), κάλεσε την κυβέρνηση της Σεούλ να συγκρατήσει τους αποστάτες, που πετούν με μπαλόνια προπαγανδιστικά φυλλάδια στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.

Στην ανακοίνωσή της η Κιμ Γιο Τζονγκ απειλεί τη Νότια Κορέα πως τα φυλλάδια προπαγάνδας θα μπορούσαν να γίνουν η αιτία για να αποχωρήσει η Πιονγκγιάνγκ από την διμερή συμφωνία για ειρήνη με τη Σεούλ.

Σημειώνεται, πως νωρίτερα, μέσα στην εβδομάδα, μια ομάδα αποστατών από τη Βόρεια Κορέα πέταξαν στον ουρανό, στα σύνορα με τη Νότια Κορέα, μπαλόνια που περιείχαν φυλλάδια τα οποία ασκούσαν κριτική στον Κιμ Γιονγκ Ουν για τις πυρηνικές απειλές, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

«Μιλώντας καθαρά, οι αρχές της Νότιας Κορέας θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακριβό τίμημα, αν αφήσουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, βρίσκοντας δικαιολογίες», δήλωσε η αδελφή του Κιμ και απείλησε πως, αν δεν σταματήσουν τα φυλλάδια προπαγάνδας, η χώρα της θα αποχωρήσει από τη συμφωνία ειρήνης, που υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Πιονγκγιάνγκ μεταξύ του Κιμ και του προέδρου της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-Ιν.

Στην ανακοίνωση της Κιμ Γιο Τζονγκ απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης της Νότιας Κορέας. Ο Γιοχ Σανγκ Κι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως θα σταματήσει το πέταγμα των φυλλαδίων, που αυξάνουν την ένταση με τη Βόρεια Κορέα, μολύνουν το περιβάλλον και απειλούν ιδιωτικές περιουσίες. «Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα να σταματήσει το πέταγμα των φυλλαδίων αρκετές φορές», δήλωσε ο Γιοχ.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ υπηρετεί ανεπίσημα ως επικεφαλής του προσωπικού του αδελφού της και τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζεται συχνότερα στο προσκήνιο και στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ουν. Επίσημα έχει αναδειχθεί σε υποδιευθύντρια της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος.

Υπενθυμίζεται, πως τον Απρίλιο, όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε «εξαφανιστεί» από τη δημόσια ζωή και οι φήμες τον ήθελαν νεκρό ή «φυτό», μετά από σοβαρή επέμβαση στην καρδιά, υπήρξαν σενάρια που παρουσίαζαν την μικρότερη αδελφή του ως την επικρατέστερη διάδοχό του. Όμως, σε μια βαθιά πατριαρχική κοινωνία, όπως αυτή της Βόρειας Κορέας, είναι αμφίβολο αν μια γυναίκα, έστω και αν προέρχεται από τη δυναστεία των Κιμ, θα γινόταν αποδεκτή για να πάρει τα ηνία της χώρας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share