Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

7,5 χρονών κοριτσάκι βρέθηκε πεινασμένο και σκελετωμένο - Ζύγιζε μόλις 9 κιλά

Φρίκη

4 Ιουνίου 2020 16:23
7,5 χρονών κοριτσάκι βρέθηκε πεινασμένο και σκελετωμένο - Ζύγιζε μόλις 9 κιλά
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονίζει τη Ρωσία ο βασανισμός ενός μικρού κοριτσιού, το οποίο βρέθηκε απομονωμένο, σκελετωμένο και πεινασμένο στο σπίτι της οικογένειας που το είχε υιοθετήσει και ζύγιζε μόλις 9 κιλά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, φίλοι και γείτονες της οικογένειας δεν γνώριζαν την ύπαρξη του μικρού κοριτσιού ενώ τα υπόλοιπα βιολογικά παιδιά της οικογένειας είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ενώ, ένα κοριτσάκι ηλικίας ενός έτους που νοσηλευόταν σε κώμα στο νοσοκομείο παίδων, ξύπνησε λίγο πριν την αποσυνδέσουν από το μηχάνημα!

Στο στόχαστρο της αστυνομίας βρίσκεται η θετή μητέρα του 7χρονου κοριτσιού, Νατάλια Ζουμπάτσιοβα, η οποία κρατείται ως ύποπτη για τα βασανιστήρια κατά της Ιρίνα και για μη εκπλήρωση των γονικών της καθηκόντων, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης έως επτά ετών.

Η Ιρίνα έχει ανάπτυξη ενός παιδιού 3 ετών και ζυγίζει μόλις 9 κιλά. Δεν μπορεί να φάει, να μιλήσει ή να περπατήσει, και δεν έχει εκπαιδευτεί να πηγαίνει στην τουαλέτα. Δεν έχει πάει ποτέ στο νηπιαγωγείο ή στο σχολείο, και τα πόδια της είναι πληγωμένα από κρυοπαγήματα.

Σε βίντεο που μετέδωσαν ρωσικά ΜΜΕ φαίνεται η μικρή Ιρίνα στο νοσοκομείο να τρώει με τη βοήθεια μιας νοσοκόμας. «Δεν μπορεί να φάει μόνη της ούτε να κρατήσει το κουτάλι. Όταν πίνει νερό το καταπίνει με φόβο λες και θα της το πάρουμε» περιέγραψε η νοσοκόμα Γελένα Πομπόζαγια.

Το κορίτσι διασώθηκε όταν ένας γείτονας, ο Βλάντισλαβ Σκοροντούμοφ, επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας και άνοιξε μια πόρτα όπου είδε την Ιρίνα να είναι δεμένη σε παιδικό καρεκλάκι.«Τα πόδια της ήταν μελανιασμένα, ήταν σκελετωμένη. Δεν είχε τίποτα να πιει και στο πάτωμα υπήρχαν ούρα» συγκλονίζει ο γείτονας. Όταν ρώτησε τον ανάδοχο πατέρα για το παιδί, εκείνος απάντησε ότι «δεν του ενδιέφερε καθόλου» και ότι την πήραν «από το ορφανοτροφείο και τους καταβάλλεται κρατικό επίδομα». «Πήρα το παιδί και του είπα ότι δεν θα το επιστρέψω μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Την έφερα σπίτι, την έπλυνα και της έφτιαξα κάτι να φάει. Της έδωσα νερό και ήπιε δύο ποτήρια μονορούφι» συνεχίζει ο Βλάντισλαβ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share