Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» από τον ΕΟΦ: Αποσύρει υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια

Προσοχή

4 Ιουνίου 2020 16:08
«Βόμβα» από τον ΕΟΦ: Αποσύρει υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης αντισηπτικών μαντηλιών, προέβη ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Παράλληλα, χθες ανακάλεσε και 47 καλλυντικά.

Συγκεκριμένα, την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Deep fresh HYGIENIC wet wipes (κόκκινη συσκευασία), ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ, παρόλο που παρουσιάζεται και προωθείται ως αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της δημόσιας υγείας και οι εταιρείες που διακινούν το προϊόν οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρουν από την αγορά.

«Καμπανάκι» από τον ΕΟΦ: Απαγορεύει δύο αντισηπτικά

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ). Τα προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Επίσης, την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) για το προϊόν Detonic, το οποίο διαφημίζεται και διακινείται μέσω διαδικτύου.

Επιπλέον, για το προϊόν «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος», τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, δεν συμφωνούν με την επισήμανση του προϊόντος ως προς την περιεκτικότητα σε αιθυλική αλκοόλη, ισοπροπυλική αλκοόλη και συνολικά στις αλκοόλες.

Η εταιρεία SD FOOD IKE, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες τους και να τα αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

ΕΟΦ: Απαγόρευσε την κυκλοφορία και δεύτερου αντισηπτικού χεριών

Μετά την ανάκληση του αντισηπτικού χεριών «ANTY CLEAN», ο ΕΟΦ προχώρησε και στην απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης και του βιοκτόνου «Total Care αντισηπτικό τζελ χεριών», δεδομένου ότι το προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Οι εταιρείες S.D FOOD I.K.E και VASSO VDK TRADING, καθώς και κάθε άλλη εταιρεία που διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν, οφείλουν να επικοινωνήσουν άμεσα με τους αποδέκτες του και να το αποσύρουν από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ εδώ.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share