Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον Κηφισό - Που αλλού παρατηρείται πρόβλημα (photo)

Υπομονή!

4 Ιουνίου 2020 14:01
Κυκλοφοριακό κομφούζιο στον Κηφισό - Που αλλού παρατηρείται πρόβλημα (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Αυξημένη είναι η κίνηση τώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας. Ενώ, ελεύθερα θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται τα οχήματα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς τους περιορισμούς που θέτει ο Δακτύλιος.

Κυκλοφοριακά προβλήματα καταγράφονται αυτή την ώρα στον Κηφισό, λόγω τριών ακινητοποιημένων οχημάτων, λόγω βλάβης, στο ρεύμα προς Πειραιά, στο ύψος της Δυρραχίου.

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, τα οχήματα έχουν απομακρυνθεί, ωστόσο στο σημείο επικρατεί ακόμη, μποτιλιάρισμα. Κίνηση καταγράφεται αυτή την ώρα και στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος του Ρέντη.

Τέλη Ιουνίου ο «Μεγάλος Περίπατος» - Το σχέδιο που θα αλλάξει την Αθήνα

Ο κ. Μπακογιάννης, ανακοίνωσε ότι το σχέδιο του Μεγάλου Περιπάτου στο κέντρο της Αθήνας ξεκινά στα τέλη Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου.

Στόχος του «Μεγάλου Περιπάτου» στην Αθήνα είναι η ενθάρρυνση της κυκλοφορίας των πεζών, των ποδηλάτων αλλά και των ΜΜΜ, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ενημερώνοντας την επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για τις περιβαλλοντικές διαστάσεις του ιού Covid-19. Ακόμα μια αλλαγή που θα δώσει νέο "αέρα" στο κέντρο, μετά από το συντριβάνι στην Ομόνοια.

Ο κορωνοϊός λειτούργησε ως επιταχυντής του σχεδίου μας, τόνισε ο κ. Μπακογιάννης, παρουσιάζοντας τους δρόμους της πρωτεύουσας – μήκους 7 χιλιομέτρων – στους οποίους θα γίνει η παρέμβαση. «Θα δείτε σύντομα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ήπιες παρεμβάσεις, βάψιμο στο δρόμο, παγκάκια και πολύ πράσινο, με την απαραίτητη σήμανση για οδική ασφάλεια. Αυτή η διαδικασία μας επιτρέπει να δοκιμάσουμε το έργο στην πράξη, να το δούνε όλοι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες, να πραγματοποιηθεί μια διαβούλευση στην πράξη. Θα μπορούμε να το αξιολογούμε και να το βελτιώνουμε στην πράξη είπε ο δήμαρχος Αθηναίων», προσέθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για το εάν ο «Μεγάλος Περίπατος» προσφέρεται για τραπεζοκαθίσματα, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η Β. Όλγας και η Ηρώδου δεν έχουν καταστήματα, στο Σύνταγμα μπορούν να βγουν κάποια καθίσματα, η Πανεπιστημίου έχει 4-5 μαγαζιά εστίασης ενώ στο τρίγωνο υπάρχει κανονιστική διάταξη από το 2016 που απαγορεύει να βγουν νέα καθίσματα, διότι ο Δήμος Αθηναίων ήθελε να διασφαλίσει τη μεικτή χρήση.

Στις επιφυλάξεις του Σ. Φάμελλου (ΣΥΡΙΖΑ) για μεθοδεύσεις και για τροποποιήσεις στις χρήσεις γης, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι η απόφαση για το ύψος των πολυκατοικιών στην Ακρόπολη δεν είναι «fake news» ενώ για το άρθρο 99 είπε ότι τάσσεται υπέρ της «μεικτής χρήσης»:

«Δεν θέλουμε μια Αθήνα αποστειρωμένη, μια ''Ντίσνεϋλαντ''. Θέλουμε να διαφυλάξουμε την αυθεντικότητα της Αθήνας. Αυτό μας κάνει ανταγωνιστικούς. Σε πολεοδομικούς όρους, αυτό μεταφράζεται σε ''γενική κατοικία'' και μέχρι 150 κλίνες», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στην Φ. Πιπιλή (ΝΔ), ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι παρεμβάσεις και έργα γίνονται σε όλο τον δήμο, όπως έργα ασφαλτόστρωσης ύψους 40 εκατ. ευρώ και έργα πεζοδρόμησης 26 εκατ. ευρώ.

Για το αστικό πράσινο και απαντώντας στον Κρ. Αρσένη (ΜέΡΑ25) είπε ότι έχει τετραπλασιαστεί ο σχετικός προϋπολογισμός από 2,5 εκατ. σε 10 εκατ. τον χρόνο, καθώς και ότι «δρομολογούμε τη δημιουργία 5 μικρών αλσών (πόκετ παρκ)», για τα οποία «τρέχουμε τις μελέτες». Συμφώνησε επίσης με τον βουλευτή για το πρόβλημα με τη μεταφορά των κλαδεμάτων της πρωτεύουσας στον ΧΥΤΑ, και ανακοίνωσε ότι ο δήμος προχωρά σε προμήθεια κομποστοποιητή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share