Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία (photo)

Που ήταν το επίκεντρο

4 Ιουνίου 2020 12:51
Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην Ινδονησία (photo)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στην Ινδονησία. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 105 χιλιόμετρα. Επίσης, σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη νότια Καλιφόρνια, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Σεισμός «ταρακούνησε» την Κύπρο

Σεισμός «ταρακούνησε» πριν από λίγο την Κύπρο και συγκεκριμένα την πόλη και επαρχία της Λεμεσού. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει νωρίτερα και την Κρήτη.

Το Ευρω-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο αναφέρει ότι ο σεισμός ήταν τοπικός και μικρής κλίμακας, ενώ υπολογίζεται από 4 έως 4,5 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ.

«Έρχεται σεισμός 5.5 Ρίχτερ στην Κρήτη» - Ο Ευθύμιος Λέκκας προειδοποιεί

Ο Ευθύμιος Λέκκας, μετά τον τελευταίο ισχυρό σεισμό της Κρήτης, προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέας ισχυρής δόνησης, η οποία μάλιστα μπορεί να φτάσει και τα 5.5 Ρίχτερ, αν και τονίζει πως δεν χρειάζεται να ανησυχούμε.

Κληθείς να μιλήσει για τον σεισμό 5 Ρίχτερ στην Κρήτη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, ο σεισμολόγος τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς οι σεισμοί σημειώνονται στη θαλάσσια περιοχή νότια του νησιού, σε μεγάλη απόσταση.

«Δεν πρέπει να ανησυχούμε. Οι δονήσεις βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την Κρήτη. Δεν γίνονται αισθητές» δήλωσε ο κ. Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ειδικός εξήγησε ότι οι σεισμοί των τελευταίων ημερών, νότια της Κρήτης, εντάσσονται στη σεισμική ακολουθία μετά την ισχυρή δόνηση στις 2 Μαΐου που προκάλεσε, μάλιστα, «μίνι» τσουνάμι.

«Θεωρούμε ότι όλοι αυτοί οι σεισμοί εντάσσονται στη σεισμική ακολουθία. Θα συνεχιστούν για κάποιες εβδομάδες ακόμη και θα γίνονται πιο αραιές» εξήγησε.

Ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουμε έναν μεγαλύτερο σεισμό, παρότι, όπως είπε, δεν θα πρέπει να προκαλέσει ανησυχία.

«Είναι πιθανό να έχουμε μια μεγαλύτερη σεισμική δόνηση της τάξης 5,5 βαθμών (σ.σ. Ρίχτερ) που θα σηματοδοτήσει ότι μπαίνουμε στην κατιούσα της σεισμικής δραστηριότητας» δήλωσε ο κ. Λέκκας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share