Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Σκάνδαλο: Έλληνας μιντιάρχης κατηγορείται για συμμετοχή σε υπεξαίρεση 1.32 εκατ. ευρώ

Σοκ!

4 Ιουνίου 2020 12:47
Σκάνδαλο: Έλληνας μιντιάρχης κατηγορείται για συμμετοχή σε υπεξαίρεση 1.32 εκατ. ευρώ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Σκανδαλώδες είναι αυτό που προκύπτει από τις εφημερίδες «Μπαμ στο ρεπορτάζ» και «Financial Mirror» της Κύπρου, με γνωστό Έλληνα μιντιάρχη να κατηγορείται για συμμετοχή σε υπεξαίρεση 1.32 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρώην συνέταιροι του, Κύπριοι μέτοχοι της γνωστής εταιρείας Towerbridge Group ltd (TBG), με τον οποίο συνεργάζονται εταιρείες του Ελληνοϊταλού επιχειρηματία, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους κατέθεσαν αγωγή αποζημίωσης εναντίον της Duane Morris, νομικού γραφείου του Λονδίνου το οποίο αποτελεί παράρτημα πολυεθνικής εταιρείας με βασική έδρα τη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, συνεργάτες της οποίας εμφανίζονται (βάσει της αγωγής) να μετέφεραν (παράνομα) χρήματα σε λογαριασμούς εταιρειών που φέρονται να ανήκουν στον Ελληνα επιχειρηματία, ενώ πρόσφατα υπήρξαν απολύσεις σε κορυφαίο ΜΜΕ της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», το προσεχές διάστημα και μόλις επανέλθει η κανονικότητα στα ελληνικά δικαστήρια, οι Κύπριοι μέτοχοι αναμένεται να καταθέσουν μήνυση και στην Ελλάδα κατηγορώντας τον Ελληνα μιντιάρχη, τον «δικηγόρο»-σύμβουλό του, τον διευθυντή των εταιριών του και τρεις Αγγλους δικηγόρους, εταίρους στο γραφείο νομικής εταιρείας στο Λονδίνο για υπεξαίρεση και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η αγωγή

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι Κύπριοι μέτοχοι στην αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο του Λονδίνου, τα στελέχη της δικηγορικής εταιρείας και στενοί συνεργάτες του Ελληνα επιχειρηματία κατάφεραν να υπεξαιρέσουν 1,32 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλόφωνης οικονομικής εφημερίδας Financial Mirror, που εκδίδεται στην Κύπρο, οι αιτούντες υποστηρίζουν ότι οι εναγόμενοι Αγγλοι δικηγόροι της Duane Morris εκτέλεσαν εντολές στενού συνεργάτη του επιχειρηματία και έστειλαν χρήματα της εταιρείας τους σε λογαριασμούς εταιρειών του Ελληνα μιντιάρχη, χωρίς εκείνοι να ερωτηθούν και χωρίς να υπάρχει το απαραίτητο πληρεξούσιο! Το ποσό είχε προέλθει κατόπιν συμβιβασμού των Κυπρίων μετόχων της TBG και του Ελληνα επιχειρηματία με αφορμή τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει σχετικά με στοιχηματική εταιρεία του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την ενάγουσα, δικηγόρος, εταίρος της νομικής εταιρείας του Λονδίνου, μετέφερε χρήματα, που άνηκαν στους Κύπριους, σε λογαριασμούς τρίτων, χωρίς να ρωτήσει την εταιρεία και συνεπώς χωρίς την έγκριση της. Τα 1,32 εκατ. ευρώ είχαν κατατεθεί στο λογαριασμό των Κύπριων μετόχων και αποτελούσαν μέρος αποζημίωσης που είχαν εξασφαλίσει από μια αγγλική εταιρεία στοιχημάτων και τυχερών παιγνιδιών, ύστερα από διαδικασία επιδιαιτησίας.

Με βάση τα όσα καταγράφονται στην αγωγή, η Duane Morris αντί να ενημερώσει τους Κύπριους μετόχους και πελάτες της ότι τα χρήματά της είχαν κατατεθεί στο λογαριασμό τους και να ζητήσει οδηγίες για τη μεταφορά τους, ενημέρωσε τον Ελληνα «δικηγόρο», συνεργάτη του επιχειρηματία ο οποίος όμως είχε περιορισμένη σχέση με την υπόθεση. Ο τελευταίος, χωρίς να ενημερώσει τους πραγματικούς δικαιούχους, έδωσε εντολή στον Αγγλο δικηγόρο να μεταφέρει ποσό 1,3 εκατ. λιρών στους λογαριασμούς τριών εταιρειών, συμφερόντων του Ελληνα μιντιάρχη!

Από την πλευρά της η γνωστή δικηγορική εταιρεία του Λονδίνου ισχυρίζεται ότι ο φερόμενος ως δικηγόρος Ελληνας συνεργάτης του επιχειρηματία, ήταν εξουσιοδοτημένος να δώσει οδηγίες για μεταφορά χρημάτων των Κυπρίων, κάτι που εκείνοι απορρίπτει κατηγορηματικά. Σύμφωνα με πηγές, που γνωρίζουν την υπόθεση, το αγγλικό δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν επιτρέπεται σε μια νομική εταιρεία να μεταφέρει λεφτά πελάτη της σε λογαριασμούς τρίτων, χωρίς συγκεκριμένο πληρεξούσιο ή καθαρή εντολή από το δικαιούχο.

Καταθέτουν και μήνυση

Οι Κύπριοι ενάγοντες είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν την υπόθεση και στα ελληνικά δικαστήρια, καθώς θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν και το ποσό υπεξαιρέθηκε χωρίς τη δική τους συναίνεση. Γι’ αυτό τον λόγο, όταν λήξει ο συναγερμός εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του Ελληνα επιχειρηματία, των συνεργατών του και των Αγγλων δικηγόρων.

Το νομικό τους επιτελείο στοιχειοθετεί ήδη τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της υπεξαίρεσης ενώ έχει ήδη συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία –κατά την άποψή τους- δένουν την υπόθεση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και ο Ελληνας «δικηγόρος» για τον οποίο η «Μ» είχε αποκαλύψει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για τις απειλές και τον εκβιασμό που φέρεται να τέλεσε σε βάρος πρώην συνεργάτη του Ελληνα επιχειρηματία στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» κατ΄ εντολή, όπως καταγγέλλεται, του μιντιάρχη.

Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του εμβληματικού ξενοδοχείου με σκοπό να μεταπεισθεί ο πρώην συνεργάτης του επιχειρηματία και να αναιρέσει μηνυτήρια αναφορά στις εισαγγελικές Αρχές, η οποία αποδείκνυε την έκδοση εικονικών τιμολογίων από τη μεριά του μιντιάρχη. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται στα δικόγραφα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας, ο εν λόγω «δικηγόρος» απείλησε τη σωματική ακεραιότητα του μηνυτή αλλά και των παιδιών του, λέγοντας ότι σε περίπτωση που δεν αναιρέσει τις κατηγορίες, δεν θα ξαναδεί τα παιδιά του. Το συγκεκριμένο πρόσωπο παρότι δηλώνει δικηγόρος των Αθηνών, εντούτοις δεν είναι εγγεγραμμένος στον ΔΣΑ. Σε ό,τι αφορά το ποσό των 1,32 εκατ. ευρώ φέρεται τελικά να κατέληξε στους λογαριασμούς τριών εταιρειών σε Μάλτα, Λονδίνο και Αθήνα πίσω από τις οποίες φέρεται να είναι, όπως καταγγέλλεται στην αγωγή, ο Ελληνας μιντιάρχης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά και τις ελληνικές δικαστικές Αρχές για υποθέσεις οικονομικού περιεχομένου. Η επιχειρηματική του δραστηριότητα εμφανίζεται να έχει πολλά σκοτεινά σημεία σε ό,τι αφορά τη διάπραξη φορολογικών αδικημάτων, έκδοσης εικονικών τιμολογίων και χάλκευσης των οικονομικών στοιχείων των εταιρειών στις οποίες είναι επικεφαλής.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share