Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Παυλής

Θρήνος

4 Ιουνίου 2020 10:21
Πέθανε ο πρώην δήμαρχος  Δημήτρης Παυλής
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών, ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης (2014-2019) Δημήτρης Παυλής μετά από μάχη με την επάρατο νόσο. Επίσης, σε ηλικία 62 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο Κώστας Φρουτάς, σύζυγος της υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων του Ερασιτέχνη ΠΑΣ Λαμία 1964 Ελένης Γιάχου - Φρουτά.

Ο Δημήτρης Παυλής, προερχόταν από αγροκτηνοτροφική οικογένεια. Γεννήθηκε το 1959 στο Αρτεμίσιο Αρκαδίας και ήταν πτυχιούχος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Για χρόνια διετέλεσε πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ιδιοκτήτης γραφείου οικονομολογικών εργασιών στην Τρίπολη και κατασκευαστής οικοδομών. Ο θάνατός του έχει σκορπίσει θλίψη στην περιοχή της Τρίπολης αλλά και στο αγαπημένο του Κιβέρι, απ' όπου κατάγεται η σύζυγός του Παναγιώτα Ντούτσου, κόρη του αείμνηστου βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ.

Πέθανε ο Βύρων Σαχαρίδης (Video)

Πλήρης ημερών σε ηλικία 99 ετών απεβίωσε την Τρίτη 26 Μαΐου ο ταξίαρχος (Ι) ε.α. της Πολεμικής Αεροπορίας, Βύρων (Νώτης) Σαχαρίδης, ένας από τους τελευταίους αεροπόρους της γενιάς του ΄40 και βετεράνος πιλότος των Ελληνικών Μοιρών της Μέσης Ανατολής. Θρήνος επικρατεί και στις Ένοπλες Δυνάμεις με τον θάνατο του στρατηγού Κωνσταντίνου Τόπη.

Ως μάχιμος πιλότος δίωξης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Βύρων Σαχαρίδης πήρε μέρος στις επιχειρήσεις της Βορείου Αφρικής, της Μεσογείου, της Ιταλίας, της Γιουγκοσλαβίας και στην κατεχόμενη Κρήτη μέχρι την απελευθέρωση της Ελλάδας, πετώντας με αεροσκάφη Χάρικεην και Σπιτφάιρ.

Ο ταξίαρχος Βύρων Σαχαρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920. Μετά τις γυμνασιακές του σπουδές στο Λεόντειο Λύκειο, τον Σεπτέμβριο του 1939 κατετάγη κατόπιν εξετάσεων στην Σχολή Ικάρων, με την 9η Σειρά. Τον Νοέμβριο του 2019 τιμήθηκε για τη προσφορά του στην πατρίδα από το ΓΕΑ και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο με ειδικό βραβείο.

Πέθανε ο Θέμος Στοφορόπουλος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, ο Πρέσβης επί τιμή, Θέμος Στοφορόπουλος. Επίσης, θρήνος επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ καθώς πέθανε ιδρυτικό στέλεχος.

Ήταν πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, όταν το 1988, εκδηλώνοντας την διαφωνία του με την τότε στροφή του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου στα ελληνοτουρκικά και την συμφωνία του Νταβός, υπέβαλε την παραίτησή του.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με βαθιά θλίψη αποχαιρετά τον πρέσβη επί τιμή Θέμο Στοφορόπουλο, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή.

«Ο Θέμος Στοφορόπουλος διετέλεσε πρέσβης σε διάφορες χώρες, όπως Λίβανος, Συρία, Κύπρος, από όπου και παραιτήθηκε, το 1988, διαφωνώντας με την εξωτερική πολιτική της τότε ελληνικής κυβέρνησης και τη συμφωνία του Νταβός. Για τις υπηρεσίες του, του απενεμήθη ο βαθμός του πρέσβη επί τιμή.

Υπήρξε συγγραφέας πολλών βιβλίων, με θέμα τις διεθνείς σχέσεις και την εξωτερική πολιτική, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το Κυπριακό ζήτημα. Όπως ο ίδιος έλεγε συχνά μέσα από τις προσωπικές και επαγγελματικές εμπειρίες συναντήθηκε με τις ιδέες του μαρξισμού και το αντι-ιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα.

Μέχρι το τέλος της ζωής του συμπορεύτηκε με το ΚΚΕ, ενώ υπήρξε για χρόνια ενεργό στέλεχος του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος, διατελώντας μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη», αναφέρει ανακοίνωση του Κόμματος, εκφράζοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share