Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Καλοκαιρινός καιρός ύστερα από 10 μέρες αλλά προσοχή το Σάββατο...» - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί

Αναλυτική πρόγνωση!

4 Ιουνίου 2020 08:13
«Καλοκαιρινός καιρός ύστερα από 10 μέρες αλλά προσοχή το Σάββατο...» - Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Καιρός σήμερα: Μετά από 10 μέρες αστάθειας, ο καλός καιρός επιστρέφει στην χώρα σήμερα (4/6), όπως επισημαίνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, με άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά θα χρειαστεί προσοχή το Σάββατο (6/6) λόγω μιας προσωρινής διαταραχής, ενώ και ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε παρά τον περιορισμό βροχών και καταιγίδων.

Οι συνθήκες, πάντως, για την Πέμπτη θα είναι εξαιρετικές στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, με τους ανέμους να φτάνουν μέχρι τα 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 28 βαθμούς. Παρόμοιες συνθήκες θα υπάρξουν σε Αττική και Θεσσαλονίκη, με τους ανέμους ακόμη πιο εξασθενημένους και τον υδράργυρο στους 27 και 26 βαθμούς αντίστοιχα.

Την Παρασκευή (5/6) το σκηνικό θα είναι ίδιο, με θερμή αέρια μάζα να έρχεται από την Αφρική, αλλά από το βράδυ θα έρθει ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει βροχοπτώσεις το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή (7/6) κι έπειτα ο καιρός θα είναι ξανά καλοκαιρινός.

Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα: Επιστροφή στο καλοκαίρι - Ηλιοφάνεια και άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός σήμερα: Από σήμερα, ο καιρός θα βελτιωθεί, αφού η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Ωστόσο, θα υπάρξουν κάποιες τοπικές βροχές από το απόγευμα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε όλη την χώρα, καθώς θα είναι αίθριος, με εξαίρεση τοπικά στα βόρεια ορεινά όπου αναμένονται πρόσκαιρες βροχές το απόγευμα. Μετά τη χθεσινή καταιγίδα, ο καιρός και στην Αθήνα θα είναι καλός, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά την άνοδό της τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, όπως τόνισε και ο Τάσος Αρνιακός.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Κρήτης. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα νότια. Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα βόρεια έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share