Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Δολοφονία 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ: Εντάλματα σύλληψης για τους αστυνομικούς - Άλλαξε το κατηγορητήριο για τον Σόβιν

Ραγδαίες εξελίξεις

4 Ιουνίου 2020 00:10
Δολοφονία 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ: Εντάλματα σύλληψης για τους αστυνομικούς - Άλλαξε το κατηγορητήριο για τον Σόβιν
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Και στους υπόλοιπους τρεις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ απαγγέλθηκαν κατηγορίες, ενώ την ίδια ώρα, η εισαγγελία της Μινεσότα αυξάνει τις κατηγορίες κατά του Ντέρεκ Σόβιν σε ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, όπως ανακοίνωσε η κυβερνήτης Έιμι Κλόμπουσαρ.

«Η εισαγγελία της Μινεσότα αυξάνει τις κατηγορίες κατά του Ντέρεκ Σόβιν σε β΄βαθμού σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και απαγγέλει κατηγορίες στους άλλους τρεις αστυνομικούς. Ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την απονομή δικαιοσύνης» αναφέρει η κυβερνήτης σε ανάρτησή της στο Twitter. Ενώ, νέο σοκ φέρνει στις ΗΠΑ ο θάνατος ενός ομοσπονδιακού αστυνομικού, ο οποίος δολοφονήθηκε στη διάρκεια διαδήλωσης για τον άδικο χαμό του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο 44χρονος Σόβιν, που γονάτισε στον λαιμό του Φλόιντ, απολύθηκε από την αστυνομία - όπως οι τρεις συνάδελφοί του - και φυλακίστηκε στα τέλη Μαΐου. Αντιμετωπίζει πλέον μέγιστη ποινή κάθειρξης 40 ετών, σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο που κατατέθηκε στο δικαστήριο.

Ο Έλισον εξέδωσε εντάλματα σύλληψης για τους άλλους τρεις αστυνομικούς και αύξησε την εγγύηση σε κάθε έναν από αυτούς σε 1 εκατομμύριο δολάρια. Μάλιστα, ο ένας αστυνομικός, ο Αλεξάντερ Κουένγκ συνελήφθη.

«Αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για δικαιοσύνη» έγραψε σε tweet της η Δημοκρατική βουλευτής της Μινεσότα Έιμι Κλόμπουσαρ. Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση– ο Τόμας Λέιν, ο Αλεξάντερ Κουένγκ και ο Του Θάο, θα κατηγορηθούν για συναυτουργία και συνέργεια στη δολοφονία του Φλόιντ.

Ο Μπέντζαμιν Κραμπ, ο δικηγόρος της οικογένειας Φλόιντ, με tweet του ανέφερε ότι η οικογένεια υποδέχθηκε την είδηση ως μια «γλυκόπικρη στιγμή» και ήταν «πολύ ικανοποιημένοι» που ο Έλισον αύξησε την κατηγορία εναντίον του Σόβιν και απήγγειλε κατηγορίες και στους άλλους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στο δρόμο για δικαιοσύνη και είμαστε ικανοποιημένοι που αυτή η σημαντική ενέργεια έγινε πριν η σορός του Τζορτζ Φλόιντ αναπαυθεί», τόνισε ο Κραμπ σε ανακοίνωσή του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share