Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έντονη κινητικότητα στον Έβρο - Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές

Συναγερμός

3 Ιουνίου 2020 23:59
Έντονη κινητικότητα στον Έβρο - Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονη κινητικότητα στον Έβρο αυτήν την ώρα στην Τουρκική πλευρά με πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί και πάλι σε σημεία τόσο στην περιοχή της Ανδριανούπολης όσο και στην Τουρκική πλευρά ύψους του Πετάλου στον Πέπλο καθώς και στα Ύψαλα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές. Το συγκεντρωμένο πλήθος των μεταναστών φαίνεται να ξεπερνάει τις 6.000. Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται σε αδιανόητα επίπεδα, καθώς το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας προχώρησε σε νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας και, συγκεκριμένα, του Νίκου Δένδια, με αφορμή όσα συμβαίνουν στον Έβρο, με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακόμη να έχει κινητοποιηθεί.

Πηγή: evrosonline.gr

«Καζάνι» ο Έβρος: Ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων και εκτίμηση για κλιμάκωση της έντασης

«Καζάνι που βράζει» είναι ο Έβρος τις τελευταίες ημέρες, με τον πρωθυπουργό μεν να έχει αναφέρει, ότι δεν έχει γίνει κάτι αξιόλογο, αλλά την χώρα μας να ενισχύει τις δυνάμεις της έναντι των τουρκικών, με την εκτίμηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας να κάνει λόγο για κλιμάκωση της έντασης.

Με την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων ενισχύεται η φύλαξη στον Έβρο, μετά από αναφορές του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, ότι θα ενταθεί η πίεση στα σύνορα.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο συναγερμός στον Έβρο δεν έληξε, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ενταθεί η πίεση στα σύνορα το επόμενο διάστημα, λόγω δηλώσεων της τουρκικής πλευράς.

«Παίρνουμε τα μέτρα μας για να μην υπάρξει η παραμικρή πιθανότητα αιφνιδιασμού. Σκοπός μας είναι να ενισχυθούν περισσότερο τα φυσικά εμπόδια στον Έβρο» επεσήμανε.

Ενισχύεται ο Έβρος με 400 αστυνομικούς

Συνολικά 125 αστυνομικοί αναμένεται να φτάσουν στα σύνορα του Έβρου, στις 28 Μαΐου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Συνοριοφυλάκων Έβρου, Βαλάντη Γιαλαμά.

Έβρος: Δύο νέα επεισόδια με Τούρκους να πυροβολούν στον αέρα χτες και σήμερα
Οι μισοί από αυτούς θα βρεθούν στον βόρειο Έβρο, ενώ οι άλλοι μισοί στο νότιο τμήμα και θα μοιραστούν στη φύλαξη των συνόρων.

Σε δεύτερη φάση, μάλιστα, επιπλέον 280 αστυνομικοί αναμένεται να μεταβούν στον Έβρο, χωρίς να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής πότε θα γίνει αυτό.

Οι αστυνομικοί αυτοί θα αξιοποιηθούν στις υπηρεσίες των διμοιριών.

Τι θα γίνει με τον φράχτη στον Έβρο

Την ίδια στιγμή, κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή φράχτη στον Έβρο, όπως έχουν δηλώσει στελέχη της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, άλλωστε, διαμήνυσε σε συνέντευξή του τη Δευτέρα ότι ο φράχτης θα κατασκευαστεί.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Άμυνας, ενημερώνοντας την επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλή, ο φράχτης, μήκους 26 χιλιομέτρων, θα κατασκευαστεί, αλλά η διαδικασία θα πάρει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως είπε, θα απαιτηθούν πολλές προπαρασκευαστικές εργασίες αποτύπωσης και σήμανσης εδάφους που δεν επιτελούνται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έχει αναλάβει τυπικά να κατασκευάσει τον φράχτη, αλλά από τον Στρατό Ξηράς, και συγκεκριμένα την Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού που είναι αρμόδια να προχωρήσει σε αυτή την ακριβή, αλλά δύσκολη σε ορισμένα τμήματα σήμανση του εδάφους.

«Η Ελλάδα προστατεύει και ασφαλίζει τα σύνορά της. Η προσπάθεια συνεχίζεται. Ο φράχτης θα κατασκευαστεί» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share