Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

5 μηνών βρέφος «νίκησε» τον κορωνοϊό - Έπειτα από 54 ημέρες στο νοσοκομείο και 32 ημέρες σε κώμα

«Θαύμα»

3 Ιουνίου 2020 23:35
5 μηνών βρέφος «νίκησε» τον κορωνοϊό - Έπειτα από 54 ημέρες στο νοσοκομείο και 32 ημέρες σε κώμα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Βρέφος μόλις πέντε μηνών, έπειτα από 54 ημέρες στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τις 32 βρισκόταν σε τεχνητό κώμα λόγω του κορωνοϊού, πηγαίνει στο σπίτι του νικητής. Ενώ, ανείπωτη θλίψη επικρατεί στη Νότια Αφρική με ένα βρέφος μόλις 2 ημερών να πεθαίνει από τον κορωνοϊό και έγινε έτσι ένα από τα μικρότερα ηλικιακά θύματα του φονικού ιού.

«Είχε κάποια δυσκολία στην αναπνοή και οι γιατροί πίστευαν ότι ήταν βακτηριακή λοίμωξη. Αλλά το φάρμακο δεν λειτούργησε και χειροτέρευσε. Τότε εγώ και η σύζυγός μου αποφασίσαμε να τον πάμε σε άλλο νοσοκομείο και του έκαναν τεστ. Ήταν κορωνοϊός», δήλωσε ο Wagner Andrade.

Άγνωστο παραμένει πώς κόλλησε ο μικρός τον ιό. Σύμφωνα με τον πατέρα του μπορεί να εκτέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε σπίτι συγγενή.

«Η γυναίκα μου παρατήρησε θόρυβο στην αναπνοή του. Καλέσαμε γιατρούς και μία από αυτούς μας είπε να ηχογραφήσουμε την ανάσα του. Όταν το άκουσε, μας είπε να πάμε αμέσως στο νοσοκομείο». Ο Andrade και η σύζυγός του, Viviane Monteiro, λένε ότι ήταν ένα «θαύμα» που ο Dom ανέκαμψε.

Σοκ: Πέθανε βρέφος 6 εβδομάδων από κορωνοϊό

Ένα βρέφος μόλις έξι εβδομάδων κατέληξε από τον κορωνοϊό στη Βρετανία, σύμφωνα με την διαδικτυακή έκδοση της Indepedent. Επίσης, στη Βρετανία «ραγίζει» καρδιές η μοναδική ιστορία ενός βρέφους μόλις έξι μηνών από το Λίβερπουλ που βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό μετά από επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο θάνατος του βρέφους ανακοινώθηκε ανάμεσα στους συνολικά 332 ασθενείς που κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο στα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες, αν το βρέφος έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Το μεγαλύτερο σε ηλικία θύμα του κοροναϊου το τελευταίο 24ωρο ήταν 103 ετών, ενώ 22 από τους 332 ασθενείς ηλικίας μεταξύ 40 και 96 ετών, δεν έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, όπως ανακοίνωσε η NHS.

Σοκ! Επιβεβαιώθηκε ο πρώτος θάνατος βρέφους από κορωνοϊό

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος βρέφους από κορωνοϊό στο Σικάγο. Τη δυσάρεστη ανακοίνωση έκανε η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας του Ιλινόις.

«Δεν υπήρξε προηγουμένως θάνατος βρέφους που να σχετίζεται με τον COVID-19. Βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης έρευνα για τον προσδιορισμό της αιτίας θανάτου», ανέφερε η Ezike. «Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποτρέψουμε την εξάπλωση αυτού του θανατηφόρου ιού, αν όχι για να προστατευθούμε, τουλάχιστον να προστατέψουμε τους γύρω μας» σχολίασε η Διευθύντρια..

Ο θάνατος ενός παιδιού ηλικίας μικρότερης του ενός έτους από κορωναϊό έχει αναφερθεί προηγουμένως στην Κίνα. Το παιδί αυτό έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Ωστόσο τρομακτικά είναι τα συνολικά νούμερα νεκρών από κορωνοϊό παγκοσμίως, δείτε εδώ τα κρούσματα και τους θανάτους ανά χώρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share