Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Άγρια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Μολότοφ και δακρυγόνα έξω από την αμερικανική πρεσβεία (Video)

Χαμός

3 Ιουνίου 2020 20:58
Άγρια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας: Μολότοφ και δακρυγόνα έξω από την αμερικανική πρεσβεία (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Άγρια επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 20.45 στο κέντρο της Αθήνας, έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, κατά την πορεία για τον 46χρονο Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στις ΗΠΑ.

Αρχικά υπήρξαν αντεγκλήσεις με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, στη συνέχεια ορισμένοι πέταξαν κροτίδες και ακολούθησε μαζική ρίψη από μολότοφ και δακρυγόνα.

Με εντολή της Aστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» παρέμειναν κλειστοί καθώς εξελισσόταν η κινητοποίηση. Αργότερα άνοιξαν και τα δρομολόγια ξεκίνησαν εκ νέου.

29χρονος Ελληνοαμερικανός αστυνομικός πυροβολήθηκε στο κεφάλι (photo-video)

Ο 29χρονος Ελληνοαμερικανός αστυνομικός, Σέι Μικαλόνις, δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι το βράδυ της Δευτέρας σε περιοχή του Λας Βέγκας και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου δίνει μάχη για τη ζωή του. Επίσης, νέο σοκ φέρνει στις ΗΠΑ ο θάνατος ενός ομοσπονδιακού αστυνομικού, ο οποίος δολοφονήθηκε στη διάρκεια διαδήλωσης για τον άδικο χαμό του Τζορτζ Φλόιντ.

Σύμφωνα με το GreekReporter.com ο ελληνοαμερικανός αστυνομικός αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα. Καθώς οι αστυνομικοί επιχειρούσαν να προβούν σε συλλήψεις, ένοπλος που στεκόταν στην άλλη άκρη του δρόμου, τράβηξε τη σκανδάλη και τραυμάτισε σοβαρά τον 29χρονο.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο επί τέσσερα χρόνια αστυνομικός βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε πανεπιστημιακό ιατρικό κέντρο, με μηχανήματα υποστήριξης, σύμφωνα με πηγή του GreekReporter.com.

«Φλέγονται» οι ΗΠΑ: Δύο νεκροί από αστυνομικά πυρά στην Αϊόβα

Συνεχίζονται οι αιματηρές ταραχές στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικάνου Τζορτζ Φλόιντ. Δύο ακόμα νεκροί στην Αϊόβα και ένας αστυνομικός τραυματίας. Ενώ, οι New York Times συγκέντρωσαν σε ένα βίντεο αναπαράστασης όλα τα διαθέσιμα στοιχεία της υπόθεσης, από τη στιγμή που ο υπάλληλος του καταστήματος έκανε την καταγγελία για το πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων έως και τη στιγμή που ο 46χρονος κατέληξε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την διάρκεια περιπολίας οι αστυνομικοί έπεσαν σε ενέδρα από διαδηλωτές. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάβενπορτ, Paul Sikorski ανέφερε ότι τρεις αστυνομικοί έκαναν περιπολία στην πόλη όταν τους περικύκλωσαν διαδηλωτές και άρχισαν να τους πυροβολούν. Ο Sikorski είπε ότι διαδηλωτές έσπασαν τα οχήματα της αστυνομίας και ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share