Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκ στο Περού: Νεκροί 20 δημοσιογράφοι από κορωνοϊό

Θρίλερ!

3 Ιουνίου 2020 10:08
Σοκ στο Περού: Νεκροί 20 δημοσιογράφοι από κορωνοϊό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είκοσι δημοσιογράφοι πέθαναν στο Περού τις τελευταίες εβδομάδες αφού προσβλήθηκαν από τον νέο κορωνοϊό, οι περισσότεροι ενώ έκαναν ρεπορτάζ για την πανδημία που σαρώνει στην χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική ένωση δημοσιογράφων της χώρας (ANP).

"Την 1η Ιουνίου, ο αριθμός των συναδέλφων που πέθαναν (από τον κορωνοϊό) ανερχόταν στους 20", είπε η Ζουλιάνα Λαΐνες, η εκτελεστική γραμματέας της ένωσης.

Οι περισσότεροι από τους δημοσιογράφους μολύνθηκαν κάνοντας ρεπορτάζ σε εστίες της ασθένειας, όπως σε αγορές και σε νοσοκομεία. "Πήγαν στα νοσοκομεία, που είναι εστίες μόλυνσης, με μάσκες φτιαγμένες στο σπίτι τους", εξήγησε η Λαΐνες, καταγγέλλοντας τα ελλιπή μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους της.

"Ο θάνατος των δημοσιογράφων από την Covid-19 επιβεβαιώνει την κατεπείγουσα ανάγκη να αναλογιστούμε στην έλλειψη προστασίας και την επικινδυνότητα του επαγγέλματος", πρόσθεσε.

Το Περού είναι η δεύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, μετά τη Βραζιλία, που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Τα κρούσματα ξεπερνούν τα 170.000 και οι νεκροί τους 4.600.

Κορωνοϊός στην Ιταλία: 55 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν 55 θάνατοι στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού και καταγράφηκαν 318 νέα κρούσματα, ενώ 1.737 ασθενείς έγιναν αρνητικοί.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 233.515. Οι νεκροί αγγίζουν πλέον τους 33.530, και οι ιαθέντες τους 160.092.

Στο μεταξύ, 408 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 5.916 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 33.569 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 140 περισσότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 5 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 889.

Στη Λομβαρδία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι θάνατοι είναι 12 και τα νέα κρούσματα 187. Ο ιταλικός τύπος σημειώνει ότι σε σχέση με τα χθεσινά στοιχεία, τα νέα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί, τα μισά καταγράφονται στην Λομβαρδία, ενώ την ίδια ώρα η Ιταλία κάνει αίτηση για να στείλει τουρίστες στην Ελλάδα.

Με την όλη αυτή κατάσταση οι ειδικοί τονίζουν και πάλι ότι επιβάλλεται προσοχή και επιβεβαιώνουν την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας, ενόψει της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών, από αύριο, σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share