Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αφγανιστάν: Επίθεση βομβιστή σε τζαμί

Νεκρός ο ιμάμης

2 Ιουνίου 2020 21:15
Αφγανιστάν: Επίθεση βομβιστή σε τζαμί

Ανατινάχθηκε ένας βομβιστής μέσα σε ένα μεγάλο τζαμί, κοντά στη φυλασσόμενη διπλωματική συνοικία της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και σκοτώθηκε ο ιμάμης και ένας πιστός, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. Να σημειωθεί ότι στην Τουρκία είχε σημειωθεί πριν μερικούς μήνες, μια ακόμα βομβιστική επίθεση.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή που σημειώθηκε στη λεγόμενη «Πράσινη Ζώνη», κοντά σε σπίτια και γραφεία που ανήκουν σε δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και πρεσβείες.

Ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, τα οποία άναψε στον χώρο του τεμένους Ουαζίρ Άκμπαρ Χαν όπου πλένονται οι πιστοί πριν προχωρήσουν στο εσωτερικό για να προσευχηθούν, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν και με αξιωματικούς της αστυνομίας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Τάρεκ Αριάν, επιβεβαίωσε ότι έχουν τραυματιστεί τρεις άνθρωποι, ενώ έχασε τη ζωή του ο ιμάμης του τεμένους, Μόχαμεντ Αγιάζ Νιάζι.

Την περασμένη εβδομάδα μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν ένα ιδιωτικό λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους ενός ειδησεογραφικού οργανισμού στην Καμπούλ. Ένας δημοσιογράφος και ένας τεχνικός σκοτώθηκαν και έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Συνετρίβη αεροσκάφος με 83 επιβάτες!

Ένα φοβερό ατύχημα συνέβη στο κεντρικό Αφγανιστάν, λίγη ώρα μετά την πτήση τρόμου στο Ιράν, αφού αεροσκάφος της κρατικής εταιρείας Ariana Afghan Airlines συνετρίβη σήμερα (27/1) στην επαρχία Γκάζνι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές, παρά μόνο το γεγονός, ότι στο αεροπλάνο βρίσκονται 83 επιβάτες. Όπως τονίζεται από το BBC, πάντως, το αεροπλάνο συνετρίβη λόγω μηχανικής βλάβης.

Η συντριβή έγινε σε ορεινή, απομακρυσμένη περιοχή, που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν, αναφέρουν ακόμη οι πρώτες πληροφορίες. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την τύχη των επιβαινόντων στο αεροσκάφος, ενώ διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες μετά τη συντριβή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share